Gündem Devlet aramayı kesti ama aileler umutlarını yitirmedi

Devlet aramayı kesti ama aileler umutlarını yitirmedi

08.09.2014 - 20:34 | Son Güncellenme:

İstanbul Kumburgaz'da deniz bisikletiyle açıldıktan sonra kaybolan ve sadece birinin cesedi bulunan gençlerin aileleri, arama noktasındaki bekleyişlerine devam ediyor. Aileler adına bir açıklama yapan kayıp Mikail Çelik’in ağabeyi İsmail Çelik, "Kıyı şeridinde oturan halkımız, balıkçılarımız, köylümüz ve yetkililerimizden kayıpların bulunması için daha duyarlı olmalarını istiyoruz dedi.

Devlet aramayı kesti ama aileler umutlarını yitirmedi

Kumburgaz’da, 17 Ağustos günü, Yusuf Büyükizci, Serdar Demir, Doğan Demir, Şükrü Kahraman ve Mikail Çelik deniz bisikletiyle açıldıktan sonra kaybolmuştu. Gençlerden sadece Serdar Demir’in cesedi Marmara Adası açıklarında bulunmuştu.

GENELKURMAY UMUDU KESTİ

Genelkurmay’ın önceki gün Arama kurtarma faaliyetine son verilmiştir şeklindeki açıklamasına rağmen ailelerin arama noktasındaki bekleyişleri sürüyor.

Aileler adına bir basın açıklaması yapan İsmail Çelik, "Hayatımızın değeri 8 TL. Gözünü para hırsı bürümüş işletmeci, 5 gencimizi toplamda 40 TL para için bile bile ölüme göndermiştir. Burada bizim canımız yandı, başkalarının canı yanmasın. Diğer işletmelerin denetimden geçirilmesini ve deniz bisikleti gibi böyle alanlarda uygun olmayan bu araçların toplatılmasını talep ediyoruz. Burada yaşanan ihmallerin bir daha yaşanmaması için yasal düzenlemelerin yapılmasını talep ediyorum. Kıyı şeridinde oturan halkımız, balıkçılarımız, köylümüz ve yetkililerimizden, kayıpların bulunması için daha duyarlı olmalarını istiyoruz dedi.

"BİR KEZ DAHA YOĞUN ARAMA YAPILSIN"

Aileleri ziyaret eden HDP Ağrı Milletvekili Halil Aksoy da, "Olay duyulduktan sonra, çok yoğun, çok kesif bir arama yapmak gerekiyordu. Hava muhalefeti denilerek ihmaller yapıldı. Bundan sonra böyle olayların yaşanmaması için, bu olay örnek alınarak, denizde kullanılan bu tür araçların mutlaka bir standarda kavuşturulması gerekir. Sahillerin de insan yaşamına uygun bir şekilde düzenlenmesi ve bununla ilgili güvenlik tedbirlerinin alınması lazım. Aramalar durdurulmuş, belki rutinler devam ediyor. Ailelerin içinin rahat edebilmesi için bir kez daha yoğunlaştırılmış bir aramanın yapılmasında yarar var şeklinde konuştu.