Gündem Devlet Bahçeli için tasarladı!

Devlet Bahçeli için tasarladı!

18.12.2017 - 11:21 | Son Güncellenme:

Bitlisli baston ustası Refa Gökbulak, MHP lideri Devlet Bahçeli için 'kılıçlı baston' yaptı.

Devlet Bahçeli için  tasarladı

Bitlis'in Ahlat ilçesindeki baston ustalarından Gökbulak, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli için özel bir baston hazırladı.

Haberin Devamı

Bir haftalık yoğun çalışmayla ve tamamen el işçiliğiyle yapılan bastonun üzerinde; Selçuklu motiflerinin işlendiği, bozkurt başlıklı, bir tarafına 3 hilal ve bir tarafına da Türk bayrağı yer alıyor.

Gazetecilere konuşan bastonun tasarımcısı Gökbulak, “Sevdiğiniz, saygı duyduğunuz bir insana baston hediye etmek, ona sağlıklı uzun ömürler dilemenin en güzel yoludur. Bir haftalık yoğun çalışmayla parti logolarıyla birlikte bozkurt başlıklı bir baston tasarladım.

Yapmış olduğum bu özel bastonu Devlet Bahçeli'ye takdim edilmesi için MHP Ahlat İlçe Başkanı Tahsin Gülsar ve teşkilatına teslim ettim. Ceviz ağacından yapmış olduğum bozkurt başlıklı kılıçlı baston oldukça özel bir üründür. Bozkurt başlıklı bastonda çok eski bir gelenektir. Bu nedenle bastonu hem bozkurt başlıklı hem de kılıçlı yaptım. İkisinin bir bastonda buluşması ve gövde kısmında ise Ahlat'taki tarihi eserlerde bulunan Selçuklu yıldızının işlenmesi de bastona ayrı bir güzellik kattı” dedi.

Haberin Devamı