Gündem Devlet memurları için E-bordro hizmeti!

Devlet memurları için E-bordro hizmeti!

03.08.2016 - 10:14 | Son Güncellenme:

Maliye Bakanlığı’nın e-bordro isimli uygulaması kamu personellerine önemli bir kolaylık sağlıyor. Kamu personelleri artık internetten de sanal olarak maaş bordrolarını Maliye Bakanlığı’nın e-bordro uygulaması ile öğrenebiliyor. E-Bordro uygulaması tüm kamu personelleri tarafından kullanılabiliyor.

Devlet memurları için E-bordro hizmeti

Maliye Bakanlığı’nın dijital hizmetlerine bir yenisi daha eklendi. Türkiye’de kamu kurumlarında görev alan personellerin en güncel aya ait olan memur maaşı ile ilgili olarak düzenlenen maaş bordrosu bilgisini internet kolaylığında öğrenebilmesini sağlayacak e-bordro uygulaması bulunuyor. Her geçen gün hızla gelişen teknoloji sayesinde dijital ortam hizmetlerine her yerden daha kolay ve daha hızlı bir şekilde ulaşabilen insanlar, internet üzerinde yer alan hizmetleri her zaman oldukça yoğun ve sık bir şekilde kullanmaya başladı. Özellikle de insanların akıllı cihazlar yardımı ile internet ortamında paylaşılan dijital hizmet uygulamalarına nerede olursa olsun erişim sağlayabiliyor olması dijital platform üzerinde yer alan hizmetlerinde yoğun ilgi görmesinden kaynaklı daha geniş alanlara ulaşmasına yol açıyor.

Haberin Devamı

E-BORDRO İÇİN TIKLAYINIZ!

EMEKLİ SANDIĞI EMEKLİLİK SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

İnternet ortamı üzerinde yer alan Maliye Bakanlığı’nın e-bordro isimli uygulaması da bu alanda önemli bir yer ediniyor. Özellikle de dijital hizmet uygulamalarının sağladığı önemli avantajlar ve işlem kolaylıkları nedeni ile kamu kurumlarınca da tercih edilmeye başlanması ile birlikte bu tip resmi ve kamu alanındaki işlemlerde de internet kolaylıklarından ve avantajlarından yararlanabilme şansına sahip olunabiliyor. Bu yüzden de günümüz modern Türkiye’sinde vatandaşlar internet üzerinde Maliye Bakanlığı tarafından kendilerine sunulan e-bordro isimli uygulamayı oldukça yoğun ve sık bir şekilde kullanmayı tercih ediyor. Maliye Bakanlığı’nın en yeni dijital hizmet uygulamasını elektronik ortam üzerinde e-Devlet sistemi aracılığı ile kullanabilme şansına sahip olabiliyor. Maliye Bakanlığı’nın internet üzerinde hizmete açmış olduğu e-bordro uygulaması özellikle de kamu personellerinin ayrıntılı bilgilerini tüm detayları ile birlikte öğrenebilme imkanına sahip olabilmesine yardımcı olduğundan tüm kam personelleri tarafından oldukça yoğun ve sık bir şekilde kullanılıyor.

Maliye Bakanlığı Muhasebat Dairesi Başkanlığı tarafından hizmete açılan dijital resmi bir hizmet uygulaması olan e-bordro uygulaması sadece kamu personellerine yönelik olarak hizmet veriyor. Bu sebep dolayısı ile de özel sektörde çalışan vatandaşların Maliye Bakanlığı’nın bu dijital hizmetini kullanarak maaş bordrosu bilgisini alabilme şansı bulunmuyor. Kamu personelleri ise internet ortamına erişim sağlayabildiği her noktadan sanal ortamdaki e-Devlet portalı sistemini ziyaret ederek, kimlik doğrulama yapması gerekiyor. Daha sonra Maliye Bakanlığı’nın e-Devlet portalı içerisinde yer alan e-hizmetler sayfasındaki e-bordro uygulama ekranına ulaşabiliyor.

Maliye Bakanlığı’nın e-bordro uygulaması üzerinden kamu personelleri geçmiş döneme ait olan maaş bordrolarını da görüntüleyebilme şansına sahip. Bu sebeple de e-Devlet sistemindeki Maliye Bakanlığı’nın e-bordro uygulaması ekranı üzerinde maaş bordrosu görüntülemek isteyen kamu personellerinin hangi yıl ve aya ait olan maaş bordrosunu görüntülemek istediğini seçmesi gerekiyor. Bu şekilde istediği aya ait olan maaş bordrosunun ayrıntılı dökümlerini internet üzerinden sadece birkaç dakika içerisinde kolaylıkla alabilme ve inceleyebilme şansına sahip olabiliyor. Kamu çalışanlarının memur maaşları için düzenlenen maaş bordroları içerisinde de aldıkları net maaş tutarı, brüt maaş tutarı, kesintiler, ikramiyeler ve sigorta prim ödemeleri gibi tüm ayrıntılar yer alıyor.