Ankara Devlet Övünç Madalyası Ve Beratı Tevcih Töreni

Devlet Övünç Madalyası Ve Beratı Tevcih Töreni

22.01.2018 - 10:47 | Son Güncellenme:

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Kaya: "Afrin'de, operasyon için yolda olan bir Mehmetçiğimize 'Ailene ne söylersin' dediklerinde, 'Beklemesinler' diyor. Vatan aşkıyla, bayrak aşkıyla, adeta ölümüne bu vatan için savaşmaya gidiyorlar. Bu vatanı korumak için orada mücadele ediyorlar" "Bugün operasyonlar hala sürüyor. Zeytin Dalı Harekatı'nda görev yapan tüm Mehmetçiğimizi, kahraman ordumuzu Rabbim muzaffer eylesin"

Devlet Övünç Madalyası Ve Beratı Tevcih Töreni

İSTANBUL (AA) - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin, "Afrin'de, operasyon için yolda olan bir Mehmetçiğimize 'Ailene ne söylersin' dediklerinde, 'Beklemesinler' diyor. Vatan aşkıyla, bayrak aşkıyla, adeta ölümüne bu vatan için savaşmaya gidiyorlar. Bu vatanı korumak için orada mücadele ediyorlar. Bugün operasyonlar hala sürüyor. Zeytin Dalı Harekatı'nda görev yapan tüm Mehmetçiğimizi, kahraman ordumuzu Rabbim muzaffer eylesin." dedi.

Haberin Devamı

Bakan Kaya, Wow Otel ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen "Gazilere Devlet Övünç Madalyası ve Beratı Tevcih Töreni"ne katıldı. Törende, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Nuh Köroğlu, 52. Tümen Komutanı Tuğgeneral Özgür Tor, Hava Harp Okulu Komutanı Tuğgeneral Rafet Dalkıran, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal ve gaziler de yer aldı.

Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mesajının okunmasından sonra konuşan Kaya, bugün Bakanlar Kurulu toplantısı olması dolayısıyla programda değişiklik yapıldığını söyledi.

Kaya, törene katılmak istediğini ifade ederek, "Bu nişanın, nesiller boyu sizin gururla, şerefle taşıyacağınız bir devlet övünç madalyası olduğuna inanıyoruz. Nesilden nesile evlatlarınıza, torunlarınıza aktaracağınız ve hak ettiğiniz bir madalya olduğuna inanıyoruz. Rabbim, bugüne kadar bu vatan için canını vermiş tüm şehitlerimize rahmet eylesin. Aramızda hala tedavileri süren gazilerimiz var, onlara Rabbimden acil şifalar diliyorum." diye konuştu.

Haberin Devamı

"Gözünü kırpmadan vatan için canını verecek evlatlar yetiştirdikleri için" gazi ve şehitlerin anne ve babalarını da tebrik eden Kaya, şunları kaydetti:

"Dün çok duygulandığımız bir video izledik. Afrin'de, operasyon için yolda olan bir Mehmetçiğimize 'Ailene ne söylersin' dediklerinde, 'Beklemesinler' diyor. Vatan aşkıyla, bayrak aşkıyla, adeta ölümüne bu vatan için savaşmaya gidiyorlar. Bu vatanı korumak için orada mücadele ediyorlar. Bugün operasyonlar hala sürüyor. Zeytin Dalı Harekatı'nda görev yapan tüm Mehmetçiğimizi, kahraman ordumuzu Rabbim muzaffer eylesin. İnşallah, başarılı bir şekilde orada harekatı gerçekleştireceğiz.

Biz bin yıldır bu topraklarda barış için, adalet için, hak için mücadele ettik. Evet, şehitler verdik. 780 bin kilometrekare, vatanımızın her karış toprağı şehitlerimizin kanıyla sulanmış durumda ama bir karış toprağımızı bile vermedik. Bundan sonra da vermeyeceğiz. Rabbim, inanıyorum ki ordumuzu muzaffer eyleyecek. Dualarımızla biz de onlara destek olacağız inşallah. Oradaki masum sivillerin de hayatları inşallah normale dönecek, oradaki kahraman ordumuzun mücadelesi sonucunda."

Haberin Devamı

Kaya, şehitlerin yakınlarına ve gazilere hizmet etmenin kendileri için büyük bir şeref olduğunu vurgulayarak, onlara bundan sonra da aynı aşkla hizmet etmeye devam edeceklerini sözlerine ekledi.

- "Gazilerimizin ve şehit yakınlarımızın emrindeyiz"

İstanbul Valisi Şahin de devletin İstanbul'daki görevlileri olarak, gazilerin ve şehit yakınlarının emrinde ve her zaman yanlarında olduklarını söyledi.

Vali Şahin, "Bizim üzerimize düşen en ufak bir görev olduğunda, biz onu koşa koşa ve seve seve yapmakla görevliyiz. Kendimizi başta yasal ama en önemlisi vicdani olarak bu konuda görevli görüyoruz." ifadelerini kullandı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Uysal ise Türkiye'nin, tarihin çeşitli dönemlerinde, çeşitli yerlerden gelen saldırıların hedefi olduğuna işaret ederek, "Şu anda da yine Afrin üzerinden gelen bir saldırıyı askerlerimiz, Mehmetçiğimiz yerinde bertaraf etmek için mücadele veriyor. Ama ülkemiz tarihinde de dünyadaki diğer devletlerin tarihinde de 15 Temmuz kadar sinsi ve hain bir olayla kimse karşılaşmadı. En yakınımızdaki, 'ülkesini en iyi seven' diye düşündüğümüz insanlar aslında maalesef hepimizi yanıltmış. Ama gururumuz şu ki onların hain saldırılarına karşı o kadar dik durarak, milletini savunarak, dünyaya örnek olarak birbirimizi savunduk." diye konuştu.

Haberin Devamı

Konuşmaların ardından 161 gaziye devlet övünç madalyası ve beratı sunuldu.