Tekirdağ Devlet Övünç Madalyası Ve Beratı Töreni

Devlet Övünç Madalyası Ve Beratı Töreni

30.01.2018 - 13:00 | Son Güncellenme:

Vali Ceylan: "Şehit ve gazilerimizin bizim için, ülkemiz için yaptıkları fedakarlığın, ödedikleri bedelin büyüklüğünü ifade etmeye kelimeler yetmez. Onlar bizim istiklalimizin ve bu topraklardaki şanlı tarihimizin ölümsüz sembolleridir"

Devlet Övünç Madalyası Ve Beratı Töreni

TEKİRDAĞ (AA) - Tekirdağ'da 6 şehit yakını ve bir gaziye Devlet Övünç Madalyası ve Beratı takdim edildi.

Haberin Devamı

Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, polisevinde düzenlenen tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mesajının okunmasıyla devam eden törende, 6 şehit ile gazinin öz geçmişleri sinevizyonda gösterildi.

Vali Mehmet Ceylan, törende yaptığı konuşmada, şehit ve gazilerin Türk tarihinin ölümsüz sembolleri olduğunu ifade etti.

Ceylan, şunları kaydetti:

"Vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğü uğruna şehadet mertebesine erişen vatan evlatlarımızı tüm Türk Milleti adına rahmetle anıyor, kahraman gazilerimize de şükranlarımızı sunuyoruz. Şehit ve gazilerimizin bizim için, ülkemiz için yaptıkları fedakarlığın, ödedikleri bedelin büyüklüğünü ifade etmeye kelimeler yetmez. Onlar bizim istiklalimizin ve bu topraklardaki şanlı tarihimizin ölümsüz sembolleridir. Bugün özgür, bağımsız bir şekilde şanlı bayrağımız altında yaşıyorsak, bunları aziz şehitlerimize ve kahraman gazilerimize borçluyuz. Ülkemiz yaklaşık 35 yıldır terörle ve terörizmle mücadele etmektedir. Bayrağımız, toprağımız ve inancımız uğruna ne gerekiyorsa millet olarak gözümüzü kırpmadan yerine getirdik. Bu inanç ve kararlılıkla sınırlarımızın güvenliği, vatanımızın bölünmez bütünlüğü için mücadeleye devam ediyoruz ve edeceğiz."

Haberin Devamı

Konuşmanın ardından Vali Ceylan, şehit ailelerine ve bir gaziye Devlet Övünç Madalyası ve Beratı takdim etti.

Programa Tekirdağ AK Parti Milletvekili Ayşe Doğan, 8'inci Mekanize Tugay Komutanı Topçu Kurmay Albay Selçuk Kubilay Karslı, Başsavcı Güngör Karakoç, Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek ve yetkililer katıldı.