Ankara Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Kurt, Sanatçıları Kabul Etti

Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Kurt, Sanatçıları Kabul Etti

17.01.2018 - 09:31 | Son Güncellenme:

.

Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Kurt, Sanatçıları Kabul Etti

Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Mustafa Kurt, Ankara Devlet Tiyatrosu sanatçılarını kabul ederek, sanatçıların sezon içinde yaşadıkları sorunları dinledi.
15 Ocak Çarşamba günü saat 11.00’de Akün Sahnesinde gerçekleştirilen toplantıya Kurt’un yanı sıra üst düzey yöneticiler ve çok sayıda sanatçı katıldı. Toplantıda yaptığı değerlendirmede önümüzdeki yılın projeleriyle ilgili kurum içinde zaman zaman ön görüşmeler yaptığını anımsatan Kurt, “Kendi içimizde dramaturglarımızla ve bölge müdürlerimizle toplanıp önümüzdeki yılın repertuarını çalışacağız. Bir çalışma takvimi oluşturacağız. Kurum içinde önümüzdeki yıl yapacağımız projelerimizle ilgili küçük bir ön görüşmelerimiz oldu. Sanatçılarımız bu sezon içinde yaşadıkları sorunları (sanatsal, teknik, idari) bize burada anlatılabilirse biz bu sorunlarla ilgili önümüzdeki yıl önlem almak istiyoruz. Kurumu daha iyi, daha işler hale getirmek istiyoruz” dedi.

“Yeni yerli yazarları Türk tiyatrosuna kazandırmalıyız”
Devlet Tiyatrolarının, tiyatroda çalışan herkesin desteğine ihtiyacı olduğunu ifade eden Kurt, şunları kaydetti:
“Önemli festivallerimiz var. Deneyimli, usta, hem oyuncu olarak hem rejisör olarak çok değerli sanatçılarımıza ihtiyacımız var. Hepimizin elini taşın altına sokmasında fayda var. Arkadaşlar, Devlet Tiyatrosunun marka olmasının bir sebebi var. Devlet Tiyatrosu geçirdiği yılların sayısıyla marka olmamıştır; yaptığı işlerle marka olmuştur.”
Kurumu korumanın, güçlendirmenin çok çalışmakla ve elbirliğiyle olacağını hatırlatan Kurt, “Yeni yerli yazarları Türk Tiyatrosuna kazandırmalıyız” dedi.
Kurt, bu sene devam eden festivallerin yanı sıra önümüzdeki sezon gerçekleştirmeyi düşündüğü festivalleri, buluşmaları, gençlik haftalarını ve yeni oyun yazma yarışmalarını vurgulayarak, “Projeleriniz, başka fikirleriniz varsa Devlet Tiyatrosu buna açıktır” ifadesini kullandı.
Toplantıların bölgelerle devam edeceğini de aktaran Kurt, yaptığı konuşmanın ardından sanatçıların sorunlarını dinledi.