Bitlis "Devletimizle Hesabı Olanların Elleri Boş Çıkacak"

"Devletimizle Hesabı Olanların Elleri Boş Çıkacak"

26.07.2017 - 15:30 | Son Güncellenme:

Bitlis Valisi Ustaoğlu: "Allah'ın izniyle bu coğrafyada ve devletimizle hesabı olanların ve ellerini ovuşturanların biliyoruz ki elleri boş çıkacak"

Devletimizle Hesabı Olanların Elleri Boş Çıkacak

BİTLİS (AA) - Bitlis Valisi İsmail Ustaoğlu, "Allah'ın izniyle bu coğrafyada ve devletimizle hesabı olanların ve ellerini ovuşturanların biliyoruz ki elleri boş çıkacak." dedi.

Haberin Devamı

Ustaoğlu, Bitlis Kültür Merkezi'nde mahalle muhtarlarıyla bir araya geldiği toplantıda yaptığı konuşmada, kentin huzur, güven ve emniyet şehri olması adına herkese sorumluluk düştüğünü söyledi.

Acı ve üzüntülerin yaşandığını bu coğrafyanın kaderinin böyle olmaması gerektiğini belirten Ustaoğlu, şunları kaydetti:

"Bu coğrafya artık terörle değil, beş minarenin gölgesinde buradaki insanların ve dışarıdan gelenlerin huzur içinde kaldığı, alışverişini yaptığı, meşhur yöresel ürünlerimizin tadıldığı, kadınlarımızın, genç kızlarımızın alın teri ve göz nuru akıtarak ilmik ilmik ördüğü el sanatları diye tabir ettiğimiz halı ve kilimlerin şakır şakır satıldığı mekanlara dönüşmesi lazım."

Ustaoğlu, Van Gölü'nün Bitlis için büyük bir avantaj olduğunu, Nemrut Dağı ile Müslümanların Anadolu'da ilk yerleşim yeri olan Ahlat'ın da bölgede bulunduğuna işaret etti.

Haberin Devamı

Milyonlarca insanın ecdadının ilk yerleşim yerini hasretle gelip görmeyi arzu ettiğini ancak güvenlik ve farklı endişelerden dolayı bu tarihi mekanların ziyaret edilerek görülmesi noktasında sıkıntı yaşandığını dile getiren Ustaoğlu, şöyle devam etti:

"Terörle insanlar arasına nifak sokarak, tehditlerle psikolojik olarak insanları tedirgin edip güvensiz bir şehirmiş gibi böyle bir hava oluşturup insanların buraya gelmemesinin önüne geçmeye çalışıyorlar. Bununla topyekun bugüne kadar sizlerle nasıl mücadele verdiysek, inşallah bundan sonra mücadelesini verip, terörü bu coğrafyadan temizleyeceğiz. Burayı her bir sokağında her kesimden insanların gelip dolaştığı mekanlara dönüştürmemiz lazım. Şu anda gidemediğimiz bir mahalle ne de ulaşamadığımız köy var. Her yere de gidiyoruz."

Huzur ve güvenin çok önemli olduğunu, bunun için de gecesini gündüzüne katan jandarma, asker, polis ve korucularla mücadele gerçekleştirdiklerini belirten Ustaoğlu, kentte gece saatlerinde bile her yere çok rahat ulaşımın sağlandığını görmenin mutluluk verici olduğunu aktardı.

- "Elleri boş çıkacak"

Ustaoğlu, "Allah'ın izniyle bu coğrafyada ve devletimizle hesabı olanların ve ellerini ovuşturanların biliyoruz ki elleri boş çıkacak. İnşallah kimse bu memleket üzerinde hesabını gerçekleştiremeyecek. Birliğimiz, kardeşliğimiz ve dayanışmamızla bu tarihi, kadim ve evliyalar kenti olan Bitlis, huzuru ve güveni tesis edilen bir şehir olarak devam edecek." diye konuştu.

Haberin Devamı

Toplantıda, muhtarlara sokak sağlıklaştırma çalışmaları ve diğer projeler ile belediye tarafından yürütülen çalışmalar hakkında da bilgi aktaran Ustaoğlu, muhtarların mahalleleriyle ilgili taleplerini dinledi.

Toplantıya, Bitlis Vali ve Belediye Başkan Yardımcısı Kamil Güzel ile kurum amirleri de katıldı.