Gündem Devlette ‘nefret’ araştırması istemi

Devlette ‘nefret’ araştırması istemi

29.01.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

CHP PM Üyesi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, kadın ve kız çocuklarına yönelik cinsiyetçi ifadeler kullanan, nefret söyleminde bulunan kurumların belirlenmesi için Meclis araştırması açılmasını istedi.

Devlette ‘nefret’ araştırması istemi

Devletin görevinin nefret diliyle toplumu, ayrıştırmak, kutuplaştırmak, inanç gruplarını yok saymak, hedef göstermek, var olan cinsiyet eşitsizliğini savunmak, bu eşitsizliği körüklemek olmadığını belirten Yüceer, “Devletin görevi toplumsal cinsiyet eşitliğini savunmak, var olan eşitsizlikleri gidermek, laiklik ilkesi gereği her inanca eşit mesafede yaklaşmaktır” ifadesini kullandı.
Yüceer, şöyle devam etti:

Haberin Devamı

“Diyanet İşleri Başkanlığı’nın, pedofiliyi ve çocuk evliliklerini meşrulaştıran ‘kız çocuklarının 9, erkek çocuklarının 12 yaşında evlenebileceği ve çocuk sahibi olabileceği’ tanımlaması, hakaret ve nefret içeren ‘Alevilerle evlenilmez. Alevilerin elinden yemek yenmez’ fetvalarının ardından, Devletin bir diğer bir kurumu olan Türk Dil Kurumu’nun sözlüğünde ‘vazalak’ kelimesinin anlamı, ‘Alevi, Müslüman olmayıp öyle görünen, oruç yiyen’ olarak ifade edilmiştir. Bu insanlık dışı tanım, her şeyden önce bir nefret suçu oluşturmaktadır.”