Gündem Dezavantajlı gruplar için kolları sıvadım

Dezavantajlı gruplar için kolları sıvadım

30.04.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Kılıç, öncelikle gençler, çocuklar, engelliler ve kadınların da içine girdiği dezavantajlı grupların sorunlarının çözümü için siyasete girdiğini söyledi

Dezavantajlı gruplar  için kolları sıvadım

MHP’nin İzmir 1. Bölge 3. sıra milletvekili adayı gösterdiği Senem Kılıç Milliyet’in sorularını yanıtladı:
- Üniversitede ders veren bir isimsiniz. Eğitim sistemi hakkında düşünceleriniz neler?
Temel eğitim hedefimiz, okul öncesi eğitimin yaygınlaştırılarak zorunlu temel eğitim süresinin artırılması, gerekli fiziki altyapı ve insan gücü kapasitesinin oluşturularak ortaöğretimin de zorunlu eğitim kapsamına alınması...
- Seçim kampanyanızda hangi alanları ön plana çıkaracaksınız?
Uzun yıllar profesyonel yöneticilik, danışmanlık, akademisyenlik, sivil toplum kuruluşu başkanlığı gibi farklı görevlerde hizmet verdim. Bu edindiğim deneyimlerin ışığında öncelikle gençler, çocuklar, engelliler, mahkumlar ve maalesef kadınların da içine girdiği dezavantajlı grupların sorunlarına eğilmek için kolları sıvadım. Gençlerin istihdamı ve girişimcilik konularında doktora çalışmam tamamlanmak üzere. Özellikle işsizlik ve ekonomik sorunların çözümüne yönelik projelerin uygulanmasını sağlayacağım; sanayi, kobiler, üniversiteler ve sivil toplum kuruluşlarıyla halk arasında bir köprü görevi göreceğim.
- MHP’den aday olmak size ne ifade ediyor?
Babam Çivril Ülkü Ocakları’nın kurucularındandır. Beni Ülkü Ocakları’nda yetiştirdi. Çocukken Ülkü Ocakları’na babamla gider gazete dağıtırdım. Babam beni ocaklara çalışmam, etik değerleri öğrenmem, bu kutsal dava içinde bulunmam, milli ve manevi değerlerle büyümem için götürdü. Annem her yere kitaplarımı taşıdı. Siyaset yolunda aldığım bu cesur karar, babama olan vefa borcum ve annemin kimseye muhtaç olmadan kendi ayaklarının üzerinde duracaksın öğretilerinin beni taşıdığı noktadır.

Haberin Devamı

Senem Kılıç kimdir?

Denizli doğumlu Senem Kılıç, Ege Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nden sonra Dokuz Eylül Üniversitesi Sayısal Yöntemler Bölümü’nde yüksek lisan eğitimini tamamladı. Dokuz Eylül Üniversitesi İşletme Bölümü’nde doktora programına devam eden Kılıç, İzmir Ekonomi Üniversitesi ve Gediz Üniversitesi’nde yüksek lisans dersleri veriyor. Ayrıca Kanal 35’te “İş’te Rota” programının sunuculuğunu yapıyor.