Gündem DGS ek yerleştirme tarihleri ne zaman?

DGS ek yerleştirme tarihleri ne zaman?

24.10.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

DGS kayıtları 17-21 Ekim tarihleri arasında tamamlandı. 102 bin 865’lik kontenjana 93 bin 292 öğrenci yerleşerek yüzde doksanlık bir doluluk oranına ulaşıldı. Tercih yapamayan öğrenciler DGS ek yerleştirme tarihlerini merak ediyor. Ek yerleştirme kılavuzunun önümüzdeki günlerde yayınlanması bekleniyor.

DGS ek yerleştirme tarihleri ne zaman

DGS yerleştirme sonuçlarının açıklanmasından sonra hiçbir üniversiteye yerleşemeyen öğrenciler için yeni bir umut kaynağı olan 2016 DGS Ek yerleştirmelerin ne zaman yapılacağı merak edilirken ek tercih kılavuzunun kayıtlardan sonra açıklanacağı öğrenildi.

Haberin Devamı

DGS yerleştirme sonuçlarıyla birlikte üniversitelere yerleşmeye hak kazanan öğrenciler 17-21 Ekim 2016 tarihleri arasında kazandıkları üniversitelere giderek kayıtlarını yaptırdıktan sonra kayıt yaptırmayan adaylardan boş kalan kontenjanlara ek yerleştirme yapılacak. ÖSYM’den yapılan açıklamada, kayıt işlemlerinin belirtilen tarihler arasında yapmayanlardan boş kalan kontenjanlar için ek yerleştirme kılavuzu yayınlanacak.

DGS EK YERLEŞTİME KILAVUZU BİLGİLERİ İÇİN TIKLAYIN

KILAVUZ KAYITLARDAN SONRA

ÖSYM tarafından 2016 DGS ek yerleştirme tercih kılavuzunun yayınlanmasıyla DGS'yle üniversiteye yerleşemeyen öğrenciler için DGS ek yerleştirme tercih kılavuzu ÖSYM'nin resmi sitesinde yayınlanmasından sonra öğrenilebilecek. DGS'yle üniversiteye yerleşemeyen öğrenciler için DGS ek yerleştirme tercih kılavuzu ÖSYM'nin resmi sitesinde yayınlanacak. Yayınlandığı anda sitemizde yer alacak.

Haberin Devamı

DGS YERLEŞTİRME NASIL YAPILACAK?

Yerleştirme, adayların DGS puanları ve tercihleri ile yükseköğretim programlarının kontenjan ve koşulları göz önünde tutularak bilgisayarla yapılacaktır. Yerleştirme sonuçları ÖSYM’nin İnternet sayfasında yayımlanacak, adaylara belge gönderilmeyecektir. Yükseköğretim programlarına yerleşen adayları gösteren fotoğraflı yerleştirme sonuçları, adayların yerleştirildikleri yükseköğretim programlarının bağlı olduğu üniversite rektörlüklerine ÖSYM tarafından elektronik ortamda gönderilecektir.

2016 DGS’de en çok öğrenci yerleşen vakıf üniversiteleri belli oldu

Merakla beklenen Dikey Geçiş Sınavı (DGS) sonuçları açıklandı. Kontenjan açılan 40 vakıf üniversitesinden sekizi yüzde yüz doluluk oranına ulaşırken, Nişantaşı Üniversitesi en çok öğrenci yerleşen okul oldu.

Vakıf üniversitelerine ayrılan 5 bin 961 kontenjana, 5 bin 385 aday yerleşme başarısı gösterdi. Kontenjan açılan 40 vakıf üniversitesi arasında 8 üniversite yüzde yüz doluluk oranına ulaştı. Bu orana sahip üniversiteler içerisinde en çok öğrenci yerleşen okul ise Nişantaşı Üniversitesi oldu. Nişantaşı Üniversitesi’ni sırası ile İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi ve Yaşar Üniversitesi takip etti.

Haberin Devamı


DGS İLE KYK BAŞVURULARI BAŞLADI

2016-2017 Öğretim yılında Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile yurt içinde veyea K.K.T.C'nde bir üniversiteye yerleştirilen öğrenciler için burs ve öğrenim kredisi başvuruları başladı. Öğrendiler 28 Ekim saat 23.59'a kadar başvurularını gerçekleştirebilecekler.

BAŞVURU SIRASINDA DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR

Burs / Öğrenim kredisi başvurusunda bulunan öğrencilerin beyanlarının doğruluğu, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından Kamu kurum ve kuruluşları nezdinde araştırılacaktır. Beyanlarınızın doğru olmadığının tespit edilmesi halinde burs / öğrenim kredisi hakkınız iptal edilecektir.
İnteraktif başvurunuzu yaparken her alanı dikkatlice inceleyiniz.
Hatalı, eksik bildirim, gerçeğe aykırı beyan; burs/öğrenim kredisi almanızı engeller.
Bekar öğrenciler anne ve/veya babasına (evli öğrenciler ise kendilerine ve/veya eşlerine) ait aylık net gelirini tam ve doğru olarak yazmalıdır.
Burs ve öğrenim kredisi almaya hak kazanan öğrencilere ait bilgiler www.kyk.gsb.gov.tr internet adresinden öğrenilebilecektir. Ayrıca adrese herhangi bir tebligat yapılmayacaktır.
Kurumumuz tarafından yapılacak bilgilendirmeler e-posta ve SMS üzerinden olacağından e-posta ve cep telefonu numaralarının doğru, aktif ve güncel olması gerekmektedir.
Başvuru bitim tarihine kadar başvuru bilgilerinizde güncelleme yapabilirsiniz.