Gündem DGS geç başvuru işlemi ne zaman ve nasıl yapılacak? DGS ne zaman?

DGS geç başvuru işlemi ne zaman ve nasıl yapılacak? DGS ne zaman?

20.05.2019 - 14:45 | Son Güncellenme:

Dikey Geçiş Sınavı(DGS) başvuruları 26 Nisan - 8 Mayıs 2019 tarihleri arasında alındı. DGS adayları, başvuru işlemleri sonrasında DGS sınavı ne zaman uygulanacak merak ediyor. ÖSYM, 2019 sınav takviminde DGS sınav tarihine yer verdi. İşte 2019 DGS hakkında merak edilenler...

DGS geç başvuru işlemi ne zaman ve nasıl yapılacak DGS ne zaman

Meslek Yüksekokulları ile Açıköğretim Ön Lisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Dikey Geçiş Sınavı için heyecan dorukta. Sınavda adaylara sayısal ve sözel bölümden oluşan bir yetenek testi uygulanacaktır. Testte 120 soru yer alacaktır. Sınavda uygulanacak test, lisans öğrenimindeki başarıda etkili olan sayısal ve sözel içerikli akıl yürütme (muhakeme) becerilerinin ölçülmesini amaçlamaktadır. Bu amaçla ilgili olarak hazırlanacak sorular, ön lisans programlarında kazanılan bilgi ve becerileri ölçmeye yönelik olmayacaktır. Test soruları, farklı alanlardan gelen yükseköğretim kurumu mezunlarının cevaplayabilecekleri nitelikte olacaktır.

Haberin Devamı

DGS GEÇ BAŞVURU İŞLEMİ NE ZAMAN VE NASIL YAPILACAK?

Dikey Geçiş Sınavı(DGS) geç başvuru işlemi 21 Mayıs 2019 Salı günü gerçekleşecek.

DGS geç başvuru işlemi, ÖSYM'nin resmi internet sitesi üzerinden yapılacak. DGS geç başvuru ücreti 180 TL. Geç başvuru ücreti ödendiğinde başvuru işlemi tamamlanacak.

DGS NE ZAMAN UYGULANACAK?

Dikey Geçiş Sınavı (DGS) 30 Haziran 2019 tarihinde uygulanacak.

DGS SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

DGS sonuçları 25 Temmuz 2019 tarihinde açıklanacak.

Yazarlar