Gündem DGS ne zaman yapılacak? (2017 Dikey Geçiş Sınavı)

DGS ne zaman yapılacak? (2017 Dikey Geçiş Sınavı)

04.07.2017 - 15:16 | Son Güncellenme:

DGS 2017 için geri sayım başladı. 24 Mayıs - 1 Haziran tarihleri arasında başvuru işlemleri tamamlanan DGS sınavı 23 Temmuz 2017'de yapılacak. Saat 10.00'da başlayacak olan DGS 140 dakika sürecek.

DGS ne zaman yapılacak (2017 Dikey Geçiş Sınavı)

Meslek Yüksekokulları ile Açıköğretim Önlisans Programları Mezunu olan öğrencilerin Lisans Öğrenimine geçmesi için uygulanan Dikey Geçiş Sınavı (DGS) için zaman yaklaşıyor. Peki, Ön Lisans programlarından mezun olan başarılı öğrencilerin program geçişleri ve yerleştirme işlemleri nasıl yapılacak?

Haberin Devamı

DGS 2017 NE ZAMAN?

Sınav, 23 Temmuz 2017 tarihinde uygulanacaktır. DGS’de sayısal ve sözel bölümden oluşan bir yetenek testi uygulanacaktır. Sınav, saat 10.00’da başlayacak ve süresi 140 dakika olacaktır. Sınavda uygulanacak test, çoktan seçmeli sorulardan oluşacaktır.

DGS puanları, adayların sınav sonuçlarından hesaplanan sözel ve sayısal standart puanlarının ve ön lisans öğrenimlerinde elde ettikleri akademik not ortalamalarından hesaplanan ön lisans başarı puanlarının (ÖBP) belli katsayılarla çarpılarak toplanmasıyla elde edilecektir.

DGS PUANININ HESAPLANMASI

Adayların testlerden almış olduğu puanlardan hesaplanan sayısal ve sözel standart puanlar ve ön lisans başarı puanları (ÖBP) kullanılarak adayların yerleştirmede esas alınabilecek DGS puanları hesaplanacaktır.

Haberin Devamı

DGS puanını oluşturacak olan sayısal ve sözel standart puanlar ile Ön Lisans Başarı Puanının ağırlıklarını belirleyen katsayılar Tablo-A’da yer almıştır. Her aday için puanlar, tablodaki katsayılar ile çarpılarak toplanacak ve bulunacak toplam, adayın ilgili DGS puanını oluşturacaktır.

YERLEŞTİRME VE TERCİH İŞLEMLERİ

Yerleştirme, adayların DGS puanları ve tercihleri ile yükseköğretim programlarının kontenjan ve koşulları göz önünde tutularak bilgisayar ortamında yapılacaktır.
2017-DGS sonuçları sadece 2017-2018 öğretim yılı için yapılacak yerleştirmede geçerli olacaktır.

Lisans öğrenimine başlama hakkı elde eden öğrencilere üniversitelerince ön lisans eğitimi sırasında almış oldukları derslerden eş değer kabul edilenlere muafiyet verilerek ve kredileri dikkate alınarak, programdan alması gereken dersler belirlenir. Öğrencinin alması gereken derslere göre programa kaydı yapılarak, eğitime devam hakkı verilir.

Adaylar; sınav puanlarını öğrendikten sonra, tercih işlemlerini ne zaman ve nasıl yapacaklarını ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr İnternet adresinden öğreneceklerdir. Adayların yükseköğretim lisans programları tercihlerini yaparken, tercih süresince ÖSYM'nin internet adresinden yayımlanan Tercih Kılavuzundan yararlanmaları gerekmektedir.