Gündem DGS sınavı bugün yapılacak!

DGS sınavı bugün yapılacak!

21.08.2016 - 10:14 | Son Güncellenme:

DGS sınavı bugün yapılacak. DGS sınavında meydana gelen ertelemenin ardından nihayet sınav günü geldi. DGS sınavı saat 09:30’da başlayacak.

DGS sınavı bugün yapılacak

Düzenli olarak yapılan sınavların başında gelen Dikey Geçiş Sınavına her yıl binlerce öğrenci katılım sağlar. DGS kısaltması ile bilinen bu sınav lisans öğrenimine geçiş yapmak isteyen öğrencilerdir. Şöyle düşünecek olursak bizler liseden sonra girdiğimiz üniversite sınavından sonra istediğimiz başarıyı elde edememiş olabiliriz. Öncelikle Yükseköğretim Geçiş Sınavına giriş yaparak bizler iki yıllık olan ön lisans programlarına giriş yapabiliriz. Ancak hemen sonrasında bizlerin bu sınavlara giriş yapmalarından hemen sonra da belki de fikir değiştirip lisans bölümü okumak isteyebiliriz. Üniversiteye gittiğimizde kendimizi yükseltmek eğitimimizde daha iyi sonuçlar alabilmek için yapılan bu sınavlara katılım sağlayarak kısa bir süre içerisinde gerekli olan başarıyı elde edebiliriz. İki yıllık ön lisans programlarında okuyarak bizler yapılan çalışmalara katılım sağladıktan sonra daha iyi eğitim alabilmek daha iyi iş imkânlarına sahip olabilmek için lisans eğitimine geçiş yapmak isteyebiliriz. Bu geçiş mümkündür. Bu nedenle üniversite sınavına giriş bir bölüme gidince artık bizlerin pek çok hakları vardır. Kullanıp kullanmamak sizlere kalmıştır.

Haberin Devamı

DGS BAŞVURUSU HAKKINDA DETAYLI BİLGİ İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Sizlerin de bildiği gibi eğitim lisansımız ne kadar iyi olursa o kadar iş bulabilme olanağımızda artmış olur. Bu nedenle bizler de yapılan bu çalışmalardan yararlanarak gerekli olan işlemlerimizi gerçekleştirebiliriz. Sağlanan bu kolaylık sonucunda artık bizler de tüm fırsatları değerlendirmeye başlarız. Ön lisans adaylarının lisans eğitimine geçiş yapabilmelerini sağlayan bu sınav DGS sınavıdır. Mayıs ayı sonu haziran ayı başlangıcı gibi bir süre içerisinde bu sınav başvurusu başlamıştır. DGS sınavının normal artlarda bu tarihe kadar çoktan yapılması gerekir. Fakat ne yazık ki hala bu DGS sınavı yapılamamıştır. Çünkü ülkemizde yaşanan can sıkıcı olaylar tüm sınav takviminin değişmesine yol açmıştır. Darbe girişiminin yaşandığı Temmuz gecesi akıllardan çıkmayan tüm soruları ile beraber artık geride kalmıştır. Fakat etkisi halen daha devam etmektedir. 15 Temmuz gecesi yaşanana bu olaylardan sağ kalmayı kurtulan ülkemizde darbecilere ülkemizi bırakmayarak darbe girişimini iman gücüyle durdurmayı başarmıştır. Özellikle İstanbul ve Ankara illerinde gösterilen bu mücadele karşısında darbe girişimi halk tarafından önlenmiş olmuştur. Yaşanan tüm bu üzücü olaylar sonucunda elbette ki ülkemizde ki bazı yürürlükler değişmiştir. Başta Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezinin hazırlamış olduğu sınav takvimi olmak üzere sonrasında tüm bu diğer tarihli işlemlerin zamanı değişmiştir. ÖSYM sınav takviminde yer alan sınavlardan biri de DGS sınavıydı. Bu nedenlerden dolayı DGS sınav tarihide değişerek ertelenmiştir. DGS sınav tarihinin güncel hali de 21 Ağustos Pazar günüdür. Adaylar ÖSYM resmi sayfası üzerinden alacak oldukları başvuru belgeleri üzerinden DGS giriş yerlerini, DGS sınav saatlerini, DGS sınav salonlarını daha ayrıntılı bir şekilde görebileceklerdir. Bu nedenle DGS sınavına ip çeken öğrencileri sınav stresi sarmıştır bile. DGS sınavının ardından da hemen bu DGS sınavının sonuçları okunmaya başlanır. Ona göre öğrencilerin geçiş yapabilme işlemleri de böylece devam eder.