Siyaset DHKP-C ile bağları var

DHKP-C ile bağları var

26.05.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, OHAL kapsamında KHK ile görevlerinden ihraç edilen ve işlerine dönmek için açlık grevi yapan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın tutuklanmalarına ilişkin olarak, “Doğrudan DHKP-C terör örgütü mensubu kişilere yönelik bir ihraç ve tutuklama söz konusudur” iddiasında bulundu.

DHKP-C ile bağları var

Soylu, dün Vilayetler Evi’nde düzenlenen Vilayetler Hizmet Birliğinin 44. Olağan Genel Kurulu’nun açılışında Gülmen ve Özakça konusuna değinirken yapılan her şeyin kanun ve hukuk çerçevesi içinde yürütüldüğünü ifade etti. Açlık grevi sırasında Gülmen ve Özakça’nın sabah 9’dan akşam 7-8’e kadar açlık grevi yaptıklarını, daha sonra evlerine gidip yemek yediklerini öne süren Soylu, herhangi bir tıbbi sıkıntılarının olmadığını savundu.

Haberin Devamı

Gülmen ve Özakça’nın tutuklanmalarına ilişkin açıklamalarda bulunan Soylu, “Yapılmak ve yaratılmak istenen algı çok açık ve nettir. İhraçlar, masum insanlar üzerine yapılmış gibi gösterilmeye ve terörle mücadelemiz sulandırmaya çalışılmaktadır. Oysa olay nettir, doğrudan DHKP-C terör örgütü mensubu kişilere yönelik bir ihraç ve tutuklama söz konusudur. Kusura bakmasınlar, biz çocuklarımızı ‘terörist olarak eğitsinler’ diye okula göndermiyoruz. Çocuklarımızı, ‘eğitim alsınlar’ diye terör örgütü mensuplarının eline asla teslim edemeyiz” dedi.