Amasya Dhmi'nin 85. Kuruluş Yıl Dönümü

Dhmi'nin 85. Kuruluş Yıl Dönümü

21.05.2018 - 17:05 | Son Güncellenme:

.

Dhminin 85. Kuruluş Yıl Dönümü

AMASYA (AA) - Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğünün (DHMİ) 85. kuruluş yıl dönümü, Amasya Merzifon Havalimanında kutlandı.

Haberin Devamı

Amasya Merzifon Havalimanında, DHMİ) 85. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi.

Havalimanı Müdürü İbrahim Çıldır, törende yaptığı konuşmada, Amasya Merzifon Havalimanı’nın bölgeye hitap ettiğini belirterek, turizm sektörüne büyük fayda sağladığını söyledi.

DHMİ’nin son 15 yılda atılımlar gerçekleştirerek, Türk sivil havacılık sektörüne verdiği hizmetlerle stratejik görevler üstlendiğini dile getiren Çıldır, şunları söyledi:

"Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın belirttiği gibi eskiden kolay kolay uçağa binemezdik ama şimdi uçak yolculuğu bizim için otobüs yolculuğuna döndü. Havayolu halkın yolu oldu. Son 15 yılda Türkiye’de yolcu trafiği 34 milyondan 195 milyona yükseldi. 2008 yılında açılan Amasya Merzifon Havalimanına da 10 yılda 14 milyonluk yatırım yapılmıştır. Havalimanımız ilimiz dışında Çorum, Samsun, Tokat ve ilçelerine hizmet vermektedir. Havalimanımız ilimizin ekonomisine sağladığı katma değer, işgücü, seyahat olanakları, hızlı ulaşım ve turizm sektörüne büyük fayda sağlamaktadır."

Haberin Devamı

Törene, Havalimanından Sorumlu Mülki Amir ve Merzifon Kaymakamı Gürkan Demirkale ile İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Hakan Kahraman ve İlçe Emniyet Müdürü Ali Gökce de katıldı.

Kutlama programı sonunda Kaymakam Demirkale ve beraberindekiler Amasya Merzifon Havalimanında incelemelerde bulundu.

Yazarlar