Aydın Didim, Almanya'da düzenlenen ITB Berlin Fuarı'nda yerini aldı

Didim, Almanya'da düzenlenen ITB Berlin Fuarı'nda yerini aldı

06.03.2015 - 10:56 | Son Güncellenme:

Dünya’nın sayılı turizm borsaları arasında yer alan ITB Berlin’de (Uluslararası Turizm Borsası) Türkiye standında Didim adına yerini alan DİTAB Didim’i Almanya’da tanıtıyor.

Didim, Almanyada düzenlenen ITB Berlin Fuarında yerini aldı

Dünya’nın sayılı turizm borsaları arasında yer alan ITB Berlin’de (Uluslararası Turizm Borsası) Türkiye standında Didim adına yerini alan DİTAB Didim’i Almanya’da tanıtıyor.
Almanya’da düzenlenen ITB Berlin fuarında Didim, Didim Turizm Altyapı Hizmet Birliğince tanıtılıyor. Fuarda DİTAB Başkanı Sevinç Karataş, DİTAB danışmanı Tayyar Cengiz ile turimzciler ile seyahat acenteleri tanıtım çalışması yapıyor. Fuar ziyaretleri kapsamında Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Didim standını ziyaret edip bilgi aldı.
Didim standını ziyaret eden bir başka önemli isim Avrupa Türkiye Turizm Konseyi Başkanı Hüseyin Baraner ise İstanbul’da yapılan EMİTT fuarından beri Didim’i yakından takip ettiğini gelişmelerin ve Didim’in yakaladığı ivmenin hem Didim adına hem de ülke adına memnuniyet verici olduğunu kaydetti.
DİTAB Başkanı Sevinç Karataş ise, Rusya’daki kötü gidişe değinerek, “Rus turistlerin öncelikle gittiği bölgeler bir krizle karşılaşmamak için diğer pazarlarda atağa geçme gayretinde, ancak biz Didim olarak bu pazarlarda yerimizi korumakla kalmayıp sürekli üzerine ekleyerek hareket ediyoruz.”Dedi.
Standı ziyaret eden bir diğer isim Didim’de tahsise açılan alanlardan birini alan Barut Otelleri Yönetim Kurulu üyesi Cengiz Haydar Barut en kısa zamanda Didim’de ki tesise çok kısa sürede başlayacaklarını belirterek yatırımların bununla sınırlı kalmayacağını da belirtti. Didim standına; Didim Kültür Mirasını Koruma Derneği adına Mustafa Şentürk ve Mustafa Mutlu, Palm Wings adına Turizm Derneği Başkanı Ercüment Alkaner, Venosa adına Murat Üner, Peninsula Yönetim Kurulu Başkanı Tevfik Bağcı, Akbük Ada Resort adına Hasan Aşkın, Garden Of Sun adına Gürsel Akbaş, CTS Travel adına Deniz Aktaş, Tevfik Bağcı ve katıldı. Katılımcıların 2015’ten umutlu olduğu gözlendi.