Gündem Dijital veriler Adli Tıp'ta

Dijital veriler Adli Tıp'ta

03.09.2016 - 10:47 | Son Güncellenme:

Soruşturma ve davaların en önemli delili niteliğindeki dijital verilerin teknik incelenmesi ve analizini artık Adli Tıp Kurumu yapacak.

Dijital veriler Adli Tıpta

Bu kapsamda, söz konusu görevi yapacak "Adli Bilişim İhtisas Dairesi" kuruldu. Olağanüstü hal (OHAL) kapsamında çıkarılan 674 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameyle (KHK) Adli Tıp Kurumu bünyesinde "Adli Bilişim İhtisas Dairesi" kuruldu.

Haberin Devamı

Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yer alan KHK'ya göre, Adli Tıp Kurumu'nun altı olan ihtisas daire sayısı yediye yükseldi.

KHK ile Adli Tıp Kurumu bünyesinde "Adli Bilişim İhtisas Dairesi" kuruldu. Adli Bilişim İhtisas Dairesi, mahkemeler ile hakimlikler ve savcılıklar tarafından talep edilen bilişim ile ilgili konularda gerekli incelemeleri yapacak. Söz konusu daire, veri toplama, işleme, depolama veya aktarma işlevi gören bilişim sistemleri ile her türlü sayısal ve elektronik materyal üzerinde inceleme, araştırma ve analizleri yaparak sonuçları bir raporla tespit edecek.

6 AYLIK GÖREVLENDİRME

Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanlar, bilişim alanında özel bilgi ve ihtisas gerektiren konularda çalıştırılmak üzere 6 aylığına Kurum emrinde görevlendirilebilecek. Gerektiğinde bu süre bir defa 6 aya kadar da uzatılabilecek