Gündem Dik dur ağlama

Dik dur ağlama

24.05.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Hatay’ın Samandağ ilçesinde üzerinde iki ceset bulunan filikaya tuzaklanan patlayıcının infilak etmesiyle şehit olan sözleşmeli er Alper Al’ın (23) cenazesi, Hatay’da düzenlenen törenin ardından memleketi Trabzon’a gönderildi.

Dik dur ağlama

Şehit Al’ın Türk Bayrağı’na sarılı naaşı, helallik alınması için askerler tarafından Şalpazarı ilçesinin Üzümözü Mahallesi’ndeki babaevine getirildi. Şehidin cenazesi, ailesinden helallik alındıktan sonra ilçe merkezindeki Hürriyet Meydanı’nda yer alan Şalpazarı Merkez Camisi bitişiğindeki Atatürk İlkokulu önüne getirildi.
Burada düzenlenen törene şehidin babası Mehmet, annesi Keziban, ağabeyi Jandarma Yüzbaşı Onur, kardeşleri Adem ve Ahmet Al ile Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Giresun Jandarma Bölük Komutanı Tuğgeneral Mustafa Doğru, İl Jandarma Komutanı Albay Okşin Akşit, Emniyet Müdürü Murat Köksal, bazı ilçelerin belediye başkanları, askerler, polisler ve çok sayıda kişi katıldı.
Törende baba Mehmet Al’ın ayakta durmakta güçlük çektiği gözlenirken, acılı anne Keziban Al ise oğlunun fotoğrafını son kez öperek tabutuna sarıldı. Metanetini koruyan ağabey Jandarma Yüzbaşı Onur Al, bu sırada annesinin koluna girip “Dik dur, ağlama” diyerek teselli etmeye çalıştı.

Haberin Devamı

Ailenin 7’nci şehidi
Şehit torununun tabutu başında gözyaşı döken dede Ali Sait Al da “Şehit Alper Al ailemizin 7’nci şehidi. Vatan sağ olsun” dedi. Bekar olduğu belirtilen şehit Alper Al’ın cenazesi, kılınan namazın ardından Üzümözü Mahallesi’nde mezarlıkta gözyaşları ve dualar eşliğinde toprağa verildi.

Okuduğu okulda tören
1 Temmuz doğumlu olan ve yaklaşık 4 aydır görev yapan şehit Al’ın İzmit’te yaşayan ailesinin, 1999’da yaşanan deprem felaketi sonrası tekrar memleketlerine dönerek Şalpazarı’na geldiği ve bir süre burada yaşadıkları öğrenildi. Şehit Alper Al’ın da cenaze töreninin uygun alan olmadığı için gerçekleştirildiği Atatürk İlkokulu’nda öğrenim gördüğü öğrenildi.

‘5-10 askerimiz hedefleniyordu’

Haberin Devamı

Vali Ercan Topaca, patlamaya ilişkin “Tabii amaç bizim sahil güvenlik ekibini oraya çekmek, orada tuzaklanmış bir şeye müdahale edildiği zaman patlaması ve 5-10 askerimizin ölmesi hedefti” dedi. Patlamada dalgıçlar tarafından denizde yapılan arama tarama çalışmalarında filikadaki cesetlerin biri önceki gün akşam saatlerinde, diğeri de dün sabah saatlerinde bulundu. Patlama nedeniyle parçalara ayrılan cesetler otopsi için Adana Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Patlamada yaralanarak Antakya Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alınan Ali Doğru’nun sağlık durumunun iyi olduğu ve tedavisinin devam ettiği bildirildi.