Dünya Diktatörün iç çamaşırı 5 bin dolara satılacak!

Diktatörün iç çamaşırı 5 bin dolara satılacak!

12.09.2017 - 11:53 | Son Güncellenme:

Yahudi Soykırımı'nı gerçekleştiren ve milyonlarca insanı katleden Alman Nazi Lideri Adolf Hitler'in kişisel eşyalarının açık artırmaya çıkacağı duyuruldu. 1945'te intihar ettiği öne sürülen Hitler'in iç çamaşırlarından, el yazmalarına kadar birçok eşyası satışa çıkacak.

Diktatörün iç çamaşırı 5 bin dolara satılacak

Dünya tarihinin en karanlık figürlerinden biri olan Adolf Hitler’in eşyaları açık artırmaya çıkıyor.

Haberin Devamı

ABD’nin Maryland bölgesindeki Alexander Historical Auctions isimli müzayede evi tarafından düzenlenen etkinlikte Hitler’in birçok eşyası yeni sahibini bulacak.

Hitler’in 1938’de kaldığı Parkhotel Graz’da kullandığı iç çamaşırı 4.000 ile 5.000 dolar arasında sahibini bulması bekleniyor. Hitler’in kaldığı otelin sahibi olan Avusturyalı ailenin mirasçısı dedesinden kalan iç çamaşırını satma kararı aldığını duyurdu.

Bir ABD askerinin Hitler’in Bavyera’daki evinden aldığı dünya haritası da açık artırmaya çıkıyor. Bu eşyanın ise 100.000 dolara alıcı bulması bekleniyor.

Müzayede evinin sahibi Bill Panagopulos, “Eğer müzayede sırasında ya da internette ırkçı bir açıklama yapan olursa onu buradan kovarım. Irkçılara yerimiz yok” dedi.

Haberin Devamı

Satışa çıkarılacak diğer ürünler arasında Adolf Hitler’in isminin baş harflerinin yer aldığı gömleği, kokteyl bardakları ve Hitler’in sevgilisi Eva Braun’un şemsiyesi de bulunuyor.