Gündem Dilan Çiçek Deniz kimdir?

Dilan Çiçek Deniz kimdir?

21.05.2018 - 13:04 | Son Güncellenme:

Son dönemin en popüler isimlerinden biri olan Dilan Çiçek Deniz, modelliğinin yanı sıra oyunculuk da yapmakta olan ünlülerimizden biridir. Orhan Deniz ile Hale Temizyürek'in kızları olduğu bilinen 23 yaşındaki genç oyuncu, 1,77 m boyuyla Miss Turkey 2013 birinciliğini de elde etmiştir.

Dilan Çiçek Deniz kimdir

Tiyatro hayatı lisede başladı

Haberin Devamı

1995 senesinin 28 Şubat tarihinde İstanbul'da dünyaya gelen Dilan Çiçek Deniz, ünlü bir Türk model ve oyuncudur. Sivaslı ve öğretmen bir anne babanız kızı olarak hayata gözlerini açan Deniz, lise eğitimi süresince 3 yıl boyunca tiyatro eğitimi aldı. 17 yaşında iken liseler arası bir tiyatro yarışmasına katılan güzel oyuncu, bu yarışmadan ödülle döndü.

Edebiyat konusunda da yetenekli

Üniversite eğitimini Ege Üniversitesi'nde alan başarılı sanatçı, Turizm Rehberliği okuduğu üniversitede asıl okumak istediği bölümün karşılaştırmalı edebiyat olduğuna karar verdi. Üniversite sınavına yeniden girerek Karşılaştırmalı Edebiyat bölümüne geçiş yapan Deniz, 15 yaşında ise bir şiir kitabı çıkardı.

Şansını önce modellikte denedi

Haberin Devamı

2013 senesinde düzenlenen Miss Turkey yarışmasında birincilik elde eden genç oyuncu, 2014 senesinde gerçekleştirilen Elidor Miss Turkey güzellik yarışmasından da ikincilik derecesiyle döndü. 2015 yılında Miami’de gerçekleştirilen Kainat Güzellik Yarışması'nda Türkiye'yi temsil eden Deniz, bu yarışmaların ardından televizyon dünyasına adım attı.

Yan rollerden başrole yükseldi

İlk rolünü 2015 senesinde yayımlanan Tatlı Küçük Yalancılar isimli dizide oynayan güzel aktris, ardından yine aynı sene Güneşin Kızları isimli dizinin oyuncu kadrosuna dahil oldu. 2017 senesinde Bodrum Masalı dizisinde rol alan Dilan Çiçek Deniz, Çukur isimli dizide de Aras Bulut İynemli ile başrolü paylaştı.

Reklamlarda da rol aldı

2016 senesinde düzenlenen 43. Pantene Altın Kelebek Ödülleri'nden Pantene Yıldızı Parlayanlar ödülünü kazanan Deniz, 2018 senesinde ise ünlü bir markanın ruj reklamında yer aldı.