Gündem Dilin kapansın

Dilin kapansın

12.01.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ethem Sarısülük davasında sanık polis sesli ve görüntülü sistemle ifade verdi. Sanığa beddua eden anne Sayfı Sarısülük’ü hakim uyardı

Dilin kapansın

Gezi eylemleri sırasında Ankara Kızılay Meydanı’nda 1 Haziran 2013’te göstericilerin arasına dalarak Ethem Sarısülük’ü öldüren polis memuru Ahmet Şahbaz’ın yargılandığı dava güvenlik gerekçesiyle Aksaray Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmeye başlandı. Duruşmaya sesli ve görüntülü sistemle uzaktan katılan Şahbaz’ın tutuklanmasına ilişkin talep reddedilirken Sarısülük’ün ailesi ve avukatları davanın Aksaray’a alınmasına da tepki gösterdi.

Haberin Devamı

Ankara 6’ncı Ağır Ceza Mahkemesi’nde “olası kastla adam öldürme” suçundan yargılanan Şahbaz, 7 yıl 9 ay 10 gün hapis cezası aldı. Yargıtay 1. Ceza Dairesi, kararı usulden bozarak, dosyayı yerel mahkemeye gönderdi. Ardından davanın güvenlik gerekçesiyle Aksaray’da görülmesine karar verildi ve Şahbaz da tahliye edildi.

Aksaray Ağır Ceza Mahkemesi’nde dün görülen dava nedeniyle geniş güvenlik önlemleri alındı. Şahbaz, duruşmaya Ses ve Görüntü Bilişim Sistemiyle (SEGBİS) bağlandı. Sarısülük’ün avukatı Murat Yılmaz, olay anıyla ilgili görüntülerin yeniden izlenmesini talep ederek, “Yargıtay, Ankara 6’ncı Ağır Ceza Mahkemesi’nde izlenen görüntüleri yok saymıştır. Yargıtay bu dosyayı ya okumadı ya da başından attı. Görüntüler bir bilirkişi tarafından temizlensin, yavaşlatılsın” dedi. Sanık polis Şahbaz ise Yargıtay’ın usulen bozma kararına uyulmasını talep etti.

Haberin Devamı

Bu sırada duruşmayı izleyen anne Sayfı Sarısülük, “Dilin kapansın” diyerek Şahbaz’a beddua etti. Mahkeme Başkanı, anne Sarısülük’ü uyardı. Sarısülük’ün avukatlarından Kazım Bayraktar da “Bu sanık hakimler tarafından cezaevinden kaçırıldı. Sizin mahkemenizden de Şahbaz’ı serbest bırakan hakimler hakkında suç duyurusunda bulunulmasını talep ediyorum ve sanığın tutuklanmasını istiyorum” dedi.

Duruşmada, Şahbaz’ın avukatları, “Terörle mücadele eden askere ve polise hakeret ediliyor. Burada terör propagandası yapılıyor” dedi. Bunun üzerine Sarısülük ailesi ve avukatları tepki gösterdi. Aranın ardından Mahkeme Başkanı Seyfullah Sarıgül, tanıkların yeniden dinlenmesine yer olmadığına, tanıklardan İsmail Kızılcam’ın Ankara’da Gar önündeki patlamada öldüğünü ve ölüm belgesinin dava dosyasına eklenmesini istedi. Şahbaz’ın yeniden tutuklanması yönündeki talep de reddedilerek duruşma ertelendi.

Duruşmanın ardından Sarısülük’ün avukatlarından Murat Yılmaz, Şahbaz’ın siyasi iktidar tarafından korunduğunu ileri sürdü.

Anne Sarısülük de adalete artık güvenmediklerini belirterek, “Toplum burada, avukatları, milletvekilleri hepsi yanımızda, destekliyor. Biz onlara güveniyoruz” dedi.

Yazarlar