Gündem ‘Dink cinayeti olduğunda yurtdışındaydım’

‘Dink cinayeti olduğunda yurtdışındaydım’

04.10.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

AGOS Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink cinayetine ilişkin FETÖ elebaşısı Fetullah Gülen, eski savcı Zekeriya Öz, gazeteciler, jandarma görevlileri ve eski emniyet görevlilerinin yargılandığı 85 sanıklı davaya devam edildi.

‘Dink cinayeti olduğunda yurtdışındaydım’

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada, MİT TIR’ları davasında da tutuklu bulunan sanık eski Tuğgeneral Hamza Celepoğlu savunmasında şu ifadeleri kullandı: “Eski bir general olarak yurt içinde ve yurt dışında lanetle karşılanan cinayetin davasına kumpas denilecek şekilde sanık olarak monte edilmekten dolayı zul duyuyorum. Hukuki gerekçelerden uzak, tamamen varsayımlara dayalı suçlamaları tamamen reddediyorum. Dink ailesinden bu davanın peşini bırakmamalarını ve davanın sulandırılmasına izin vermemelerini talep ediyorum. 2008’de İstanbul İl Jandarma Komutanı olarak atandım. 31 yıl hizmet ettiğim üniformam herhangi bir gerekçe yokken MİT TIR’ları davasında üzerimden sökülüp alındı. Algı operasyonları ile bir hedef oluşturuldu.”
Celepoğlu “Olayın olduğu tarihte Türkiye’de değilim, İtalya’da kurstayım. Gazete haberi gerekçe gösterilerek tutuklandım. Tutuklandıktan sonra 11 dilekçe verdim. Herhangi bir işlem yapılmadı” dedi.

Tahliye istedi
MİT TIR’ları olayında da suçsuz olduğunu söyleyen Celepoğlu, “Davaya taraf olan Cumhurbaşkanı ve yetkililer yanlış yönlendirildi ve halen de yanlış yönlendirilmekteler” dedi. Celepoğlu, “General olmak, kurmay olmak, yurtdışına gitmek FETÖ üyeliğine delil oluşturmaz” diyerek tahliyesini talep etti. Duruşma perşembe günü devam edilecek.

Haberin Devamı