Gündem Dinleme taleplerini astlarım hazırladı

Dinleme taleplerini astlarım hazırladı

24.10.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Yasadışı dinleme ve casusluk operasyonu kapsamında tutuklanması istenen eski İstihbarat Daire Başkanı Ömer Altıparmak, savcılık ifadesinde, aralarında CHP ve MHP’li siyasetçilerin de bulunduğu 17 mağdurun telefonlarının dinlendiğini, İçişleri Bakanlığı’nca başlatılan disiplin soruşturması sırasında öğrendiğini söyledi.

Dinleme taleplerini astlarım hazırladı


İstihbarat Daire Başkanlığı döneminde yapılan önleme dinlemelerini denetlememekle suçlanan Altıparmak, yapılan dinlemelerin hiçbirisinden haberi olmadığını, dinleme taleplerini astlarının hazırladığını ve başkan yardımcılarının imzaladığını söyledi. Altıparmak, Başbakanlık’ta bulunan böcek olayı ile ilgili olarak Başbakan’dan olayın faillerinin bulunması için istihbarat çalışması yapılması talimatı aldığını belirterek, “Ben de bunun üzerine ilgili şubeye gerekli çalışmaların yapılması talimatı verdim. Polis memuru Mustafa Boztepe (Başbakanlık’ta görevli) bu kapsamda yapılan çalışmalardan dolayı önleme dinlenmesine alınmıştır” dedi.

Tutuklanan yok
Öte yandan yasadışı dinleme ve casusluk suçlarından yürütülen soruşturmada tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevkedilen, Altıparmak, TEM Şubeden sorumlu eski Ankara Emniyet Müdür Yardımcısı Lokman Kırcılı, eski Batman Emniyet Müdürü Hasan Ali Okan, eski İstihbarat Şube Müdürü Ali Arslantaş’ın da aralarında bulunduğu 7 şüpheli de serbest bırakıldı. Şüphelilere yurtdışına çıkış yasağı konuldu.
Böylece, soruşturma kapsamında Ankara’da sorgulanan 17 kişiden tutuklanan olmadı.