Gündem Diriliş Ertuğrul 59. yeni bölüm fragmanı öncesi büyük heyecan!

Diriliş Ertuğrul 59. yeni bölüm fragmanı öncesi büyük heyecan!

13.05.2016 - 16:38 | Son Güncellenme:

Diriliş Ertuğrul izleyenlerini yine tarih serüvenine davet ediyor. Ekranların reyting rekortmeni dizisi Diriliş Ertuğrul'da yeni bölüm heyecanı başladı. Çarşamba akşamlarının vazgeçilmezi Diriliş Ertuğrul 59. yeni bölüm fragmanı merakla bekleniyor. Tüm gelişmeler haberimizin ayrıntılarında...

Diriliş Ertuğrul 59. yeni bölüm fragmanı öncesi büyük heyecan

Diriliş Ertuğrul'da heyecan kaldığı yerden devam ediyor. Diriliş Ertuğrul 59. bölüm fragmanı izleyiciler tarafından heyecanla bekleniyor.Senaryosunu Mehmet Bozdağ'ın yazdığı, başrollerini Engin Altan Düzyatan,Esra Bilgiç'in oynadığı Diriliş Ertuğrul 59. yeni bölümü ile 18 Mayıs 2016 Çarşamba akşamı saat 20:00'da TRT1 'de.

DİRİLİŞ ERTUĞRUL DİZİSİ HAYRANLARINA KÖTÜ HABER

Haberin Devamı

Diriliş Ertuğrul’un yapımcısı açıkladı. TRT 1’in reyting rekorları kıran dizisi Diriliş Ertuğrul‘un 59. bölümü 18 Mayıs’ta neden yayınlanmıyor?

Diriliş Ertuğrul dizisinden hayranlarına üzücü bir haber geldi. Ekrana geldiği Çarşamba akşamlarının reyting birincisi olan Diriliş Ertuğrul dizisi, önümüzdeki hafta yayınlanacak yeni bölümü bir sonraki haftaya ertelendi.

Dizinin ertelenmesinin sebebi ise UEFA Avrupa Ligi’nin final maçı’nın naklen TRT1’den yayınlanacak olması gösterildi. Dizinin yapımcısı Tekden Film’den yapılan açıklamada “Diriliş Ertuğrul’un 59. bölümü önümüzdeki hafta UEFA Avrupa Ligi Final yayını nedeniyle 25 Mayıs’ta yayınlanacaktır. Anlayışınız için teşekkür ederiz” denildi.

DİRİLİŞ ERTUĞRUL 58. SON BÖLÜMÜNDE NELER YAŞANDI?

Haberin Devamı

Diriliş “Ertuğrul”un 58.Bölümünde Ertuğrul, Tuğtekin ve Sungur Tekin, Noyan’ın mağarasına baskın yapmışlardır. Ancak Noyan’ı bulamadıkları gibi büyük bir de sürprizle karşılaşırlar. Noyan, mağaraya Gökçe’nin elbisesiyle birlikte bir mesaj bırakmıştır. Noyan ise Gökçe’yi almak için mezarlık yakınlarına gitmiştir. Boğaç’ın yönlendirmesiyle Gökçe, mezarlık yakınlarına gelmiş, Noyan tarafından yakalanmıştır. Noyan, Hayme, Gündoğdu ve Selcan’a rağmen Gökçe’yi alarak oradan kaçmayı başarmıştır. Gökçe, Goncagül ile karşılaştığında büyük bir şaşkınlık yaşar. Obaya döndüğünde Gökçe’nin kaçırıldığını öğrenen Tuğtekin, adeta yıkılmıştır. Hayme ve Ertuğrul, Tuğtekin’i teskin ederek fevri davranmamasını tavsiye ederler. Ertuğrul Gökçe’nin kaçırılışının arkasında obadan biri olduğunu söyler. Lakin hainin kim olduğuna dair kimsenin bir fikri yoktur. Tuğtekin, bir anda kendine gelerek, hainin Boğaç olduğunu söyler. Sonrasında yaşanan durum Tuğtekin’i haklı çıkarmıştır. Gökçe, elindeki bağlardan kurtularak Goncagül’ü öldürmüştür. Diğer yandan saadettin Köpek’in yeni planı Tuğtekin’i tuzağa düşürmektir. Bunun için de yine Boğaç’ı kullanır. Yiğit ise Ertuğrul’a mektup yazarak, kendisine biat etmesini istemektedir.

TRT1 ekranlarının ilgiyle izlenen dizisi Diriliş Ertuğrulda bu hafta; Yiğit’in mektubuyla onun yanına giden Ertuğrul’u neler beklemektedir? Ertuğrul, Yiğit’i kurtarabilecek midir? Tuğtekin ve Noyan karşılaşmasındaki sürpriz nedir? Noyan, bu kez Tuğtekin’in elinden kurtulabilecek midir? Obaya gelen Ertuğrul, Sungur Tekin’le niçin tartışacaktır? Ertuğrul’un, Boğaç ve Noyan’ı bulmak için planı nedir? Saadettin Köpek hangi hamleleri yapacaktır? soruları dizinin son bölümünde yanıt buldu...

Haberin Devamı

DİRİLİŞ ERTUĞRUL SON BÖLÜMÜ İÇİN TIKLAYIN

Ekranın sevilen dizisi Diriliş Ertuğrul'da Gökçe Hatun, 57. bölümde Noyan tarafından kılıçla boğazı kesilerek öldürülmüştü. Böylece diziden ayrılan Gökçe Hatun yani Burcu Kıratlı, İnstagram hesabından duygusal bir vedada bulundu.

İşte Burcu Kıratlı'nı veda mesajı;

"Her güzel şeyin sonu vardir derler. Yanlış ! Her güzel şey sonsuzdur... Nefes aldığınız sürece hafızanızda, anılarınızda sizinle yaşar. Diriliş ailesi de benim için sonsuz güzel anılarımdan. Her saniyesine her sahnesine hayat vermekten cok mutlu oldugum Gökçe Hatun'un sizler tarafından bukadar sevilmesi beni çok çok mutlu etti ve gururlandırdı. İyiki varsınız. 2 sene boyunca okadar cok şey paylaştıkki anlatmaya kelimeler yetmez. Cok sey yaşadik,öğrendik,öğrettik en önemli cok güzel ve sağlam bir bağ kurduk ekibimiz biz ve sizlerle asla kopmayacak bir bağ, Set ekibimiz, kamera arkasi kahramanlarimiz, yönetmenimiz çook sevdiğim oyuncu arkadaşlarim ve tabiki yapımcımız ve senaristlerimiz... Emeği geçen herkes hayatımın bir parçası oldunuz iyikide oldunuz."

Diriliş Ertuğrul 59. yeni bölüm fragmanı öncesi büyük heyecan

Haberin Devamı


TUĞTEKİN DE AÇIKLADI
Öte yandan Diriliş Ertuğrul dizisinde Tuğtekin karakterine hayat veren Uğur Güneş yaptığı açıklamada dizide rolünün bittiğini ve diziden ayrıldığını açıkladı.

Diriliş Ertuğrul 59. yeni bölüm fragmanı öncesi büyük heyecan

ERTUĞRUL GAZİ'NİN HAYATI

Tarihimizde oldukça önemli bir yere sahip olan Ertuğrul Gazi’nin hayatı kısaca;

1299 yılında, Bilecik Söğüt'te Oğuzların Kayı boyuna mensup Osman Bey'in kurduğu beylik, zaman içinde yaptığı birçok fetih ile gelişip büyüyerek 3 kıtayı eline alan bir imparatorluk haline gelmiştir. Osmanlı İmparatorluğu’nun kökleri şüphesiz 1299'dan önceki zamanlara dayanıyor. Osmanlı'nın kuruluşunda, Kurucu Osman Bey'in babası Ertuğrul Gazi'nin büyük etkisi ve rolü olduğu bilinmektedir ve günümüzdeki birçok tarihçi tarafından da kabul edilmektedir. Bir söyleyişe göre; Kayıhanlıların reisi olan Gündüzalp diğer bir adı ile Süleymanşah, Halep’te Caber Kalesi’nin kuzey batısında Fırat Nehri'ni geçerken boğularak vefat etmiştir.

Haberin Devamı

Süleyman Şah’ın ölümünden sonra Süleyman Şah’ın kurmuş olduğu beylik içinde ayrılıklar baş göstermiş ve Ertuğrul Gazi’nin bazı kardeşleri Orta Asya’ya ve Horasan Bölgesi'ne göç etmiştir. Ertuğrul Bey önderliğinde bir grup ise Anadolu’da kalmıştır. Anadolu’da kalan Ertuğrul Bey ve grubu, Selçuklu saflarında, Moğollara karşı savaşmıştır. Bu savaşı kazanıp, karşılığında ödüllendirilerek Ankara’nın batısında bulunan Karacadağ’ı kışlak ve yaylak olarak kullanılması için verilmiştir.

Türk tarihinin böyle olaylara sahip olup ancak günümüzde pek anlatılmamış olan dönemlerini ele alan Diriliş Ertuğrul Gazi dizisi oldukça yoğun ilgi görmektedir. Dizide, soy ağacının devamı olarak Kitab-ı Cihannüma olarak kabul edilen Ertuğrul Gazi'nin, babasının ölümünden sonra kardeşi Dündar Bey ile birlikte 400 çadırlık büyük bir toplulukla Pasin Ovası üzerinden batıya doğru ilerlediği bilinmektedir. Batıya ilerleyişinde Söğüt ve Domaniç yöresine topluluğu ile birlikte yerleşen Ertuğrul Gazi ardında oğlunu yani Osmanlı Beyliği'nin kurucusu olan Osman Gazi'yi bırakarak vefat etmiştir. Dizide anlatılan kısım Ertuğrul Gazi ve kardeşi Dündar Bey’in topluluklarını tehditlerden korumak ve topluluklarının devamını sağlamak için yapmış olduğu fedakarlıklar anlatılmaktadır. Dizide içleri ısıtan efsanevi bir aşk hikayesi de bulunmaktadır. Yazımızın başında bahsetmiş olduğumuz ve Esra Bilgiç’in hayat verdiği Halime Sultan ile Ertuğrul Bey arasında geçen bu aşk hikayesi aşıkların başını döndürür cinsten.

Dizinin yayınlanmış olan son bölümünden sonra Halime Hatun ve Ertuğrul Bey kavuşacak mı, Gündoğdu Bey’e ne olacak gibi birçok soru sorulmaktadır. Diziyi takip edenlerin hiç kaçırmadığı gibi bu şekilde merak ettikleri soruların cevabını da bir şekilde öğrenmek istemektedirler. Dizide neler olacağını öğrenebilmek için bir sonraki bölümü heyecanla bekleyen Diriliş Ertuğrul Gazi izleyicileri için bu yazımızda sizler için tarihimiz ile bağlantılı olarak Diriliş Ertuğrul Gazi dizisini anlatmış bulunmaktayız. Her Çarşamba günü merakla beklenen ve reyting rekorları kıran Diriliş Ertuğrul Gazi dizisinin resmi sayfası üzerinden dizinin daha kapsamlı hikayesini ve dizideki bütün karakterleri dizi kadrosu ile birlikte görebilirsiniz. Sizler için dizinin önemli karakterlerini aşağıdaki gibi yazmış bulunmaktayız.

Diriliş "Ertuğrul" Oyuncular

Engin Altan Düzyatan – Ertuğrul
Kaan Taşaner – Gündoğdu
Hülya Darcan – Hayme Ana
Esra Bilgiç – Halime
Didem Balçın – Selcan
Burcu Kıratlı – Gökçe
Cengiz Coşkun – Turgut Alp
Cavit Çetin Güner – Doğan Bey
Nurettin Sönmez – Bamsı Beyrek
Osman Soykut – İbn-i Arabi
Fahri Öztezcan – İlyas Fakih
Arda Anarat – Dündar
Burak Temiz – Yiğit Alp
Gökhan Karacık – Derviş
Celal Al – Abdurrahman

Diriliş "Ertuğrul” Künye

Yapım: Tekden
Film Yapımcı: Mehmet Bozdağ
Proje Tasarım: Mehmet Bozdağ
Yönetmen: Metin Günay
Senaryo: Mehmet Bozdağ, Mustafa Burak Doğu, Alp Emre Oduncu
Senaryo Asistanları: Aslı Zeynep Peker Bozdağ
Genel Koordinatör: Hüseyin Nureddin Dal
Konsept Danışmanı: Mehmet Fahreddin Dal
Görüntü Yönetmeni: Veysel Tekşahin
TRT1 Proje Sorumlusu: Yahya Tayyip Aydeniz
Yapım Koordinatörü: Hamide Kecin Hurma
İdari Koordinatör: Nurcan Saltaş
Müzik: Alpay Göltekin – Zeynep Alasya
Sanat Yönetmeni: Özüdoğru Cici Kostüm
Tasarım: Serdar Başbuğ Başlık ve Takı Tasarım: Mücella Mert
Kurgu Yönetmeni: Akif Özkan
Cast Direktörleri: Canan Aydın Karabulut, Rabia Sultan Düzenli
Görsel Efektler: Genius Park