Gündem Diriliş Ertuğrul 59. yeni bölüm öncesi büyük heyecan yaşanmakta!

Diriliş Ertuğrul 59. yeni bölüm öncesi büyük heyecan yaşanmakta!

20.05.2016 - 14:02 | Son Güncellenme:

Ekranların sevilen dizisi Diriliş Ertuğrul yeni bölümüyle çarşamba günü ekrana geliyor. Günlerdir beklenen Diriliş Ertuğrul 59. yeni bölüm fragmanı yayınlandı. Heyecanın dorukta olduğu yeni bölümde neler olacak? İşte Diriliş Ertuğrul yeni bölüm fragmanı...

Diriliş Ertuğrul 59. yeni bölüm öncesi büyük heyecan yaşanmakta

TRT1'de Çarşamba günlerinin vazgeçilmez dizisi Diriliş Ertuğrul yepyeni bölümleriyle gönülleri fethetmeye devam ediyor. Tarihte yaşananları düş dünyasıyla harmanlayan senaryosu ve güçlü oyuncu kadrosuyla dikkat çeken Diriliş Ertuğrul yeni bölümü için heyecan dorukta. Merakla beklenen Diriliş Ertuğrul 59. yeni bölüm fragmanı yayınlandı.

Haberin Devamı

Engin Altan Düzyatan, Kaan Taşaner, Hülya Darcan, Uğur Güneş ve Didem Balçın gibi isimlerin oyuncu kadrosunda bulunduğu Diriliş Ertuğrul 59. bölümü 25 Mayıs Çarşamba akşamı saat 20.00'de TRT 1'de.

DİRİLİŞ ERTUĞRUL 59. BÖLÜM FRAGMANI - İZLE



DİRİLİŞ ERTUĞRUL HAYRANLARINA MÜJDE

Diriliş Ertuğrul’un yapımcısı Mehmet Bozdağ, verdiği röportajda "Diriliş bitiyor" iddialarının doğru olmadığını, Diriliş'in Orhan ve Osman'a kadar devam etmesini istediğini söyledi.

Mehmet Bozdağ, "Diriliş bitiyor" iddialarıyla ilgili olarak, "Bu tür iddialar doğru değil. Diriliş 3 sezon olarak tasarlanmıştı. Niyetim Osman ve Orhan’a kadar devam etmek. Bir kuruluş hikâyesini anlatmak istiyorum" dedi.

"Osmanlı Devleti’ni kuran kadro nasıl bir ruh dünyasına sahip, nasıl bir zihin dünyasına sahip, nasıl bir jeopolitik algısı var gibi temel sorulara verdiğim cevaplar var. Bunları anlatmak istiyorum" diyen Bozdağ, Diriliş Ertuğrul'un devamı olarak, "Diriliş Orhan" ve "Diriliş Osman" dizilerinin de müjdesini verdi.

Haberin Devamı

İki yıldır Alparslan filmi üzerinde çalıştığını söyleyen Bozdağ, "Alparslan dizi değil film olacak. Hayallerimi bu film süslüyor" dedi.

Öte yandan Diriliş Ertuğrul'un film olacağının müjdesini veren Bozdağ, "Dizilerde süreler maalesef 120 dakika olduğu için istediğimizi istediğimiz zaman diliminde, 1 haftada anlatamıyoruz. Çok büyük bir savaş sahnesi çekmek istiyoruz. Savaş sahnesinin bol olduğu büyük mücadelelerin olduğu bir film çekeceğiz." dedi.

Malazgirt filminin vizyon tarihinin belli olmadığını, sadece senaryosunun hazır olduğunu söyleyen Bozdağ, "Peki aklınızda bir Alparslan var mı?" sorusu üzerine, "Var tabi ki ama sürpriz" cevabını verdi.

"Bir çok tarihi proje zihnimi meşgul ediyor. İçimdeki deli taylar rahat durmuyor. Bakalım kısmetimiz de hangi projeyi yapmak var" diyen Bozdağ, Malazgirt, Oğuz Kağan Destanı, İmam Maturidî, İmam Hanefî hazretleri, Hazret-i Peygamber ve Sahabe dönemiyle ilgili filmi yapmak istediğini açıkladı.

DİRİLİŞ ERTUĞRUL ÖNCEKİ BÖLÜMDE NELER YAŞANMIŞTI?

Anadolu'nın yurt edinilmesi sürecini işleyen ve büyük bir ilgiyle takip edilen Diriliş Ertuğrul 58. son bölümü izleyiciyle buluştu. Yaşanan zorlu mücadeleyi anlatan bu yapım, TRT 1 ekranlarından izleyicilerle buluşmaya devam ediyor.

Haberin Devamı

Diriliş “Ertuğrul”un 58. son bölümünde Ertuğrul, Tuğtekin ve Sungur Tekin, Noyan’ın mağarasına baskın yapmışlardır. Ancak Noyan’ı bulamadıkları gibi büyük bir de sürprizle karşılaşırlar. Noyan, mağaraya Gökçe’nin elbisesiyle birlikte bir mesaj bırakmıştır. Noyan ise Gökçe’yi almak için mezarlık yakınlarına gitmiştir. Boğaç’ın yönlendirmesiyle Gökçe, mezarlık yakınlarına gelmiş, Noyan tarafından yakalanmıştır. Noyan, Hayme, Gündoğdu ve Selcan’a rağmen Gökçe’yi alarak oradan kaçmayı başarmıştır. Gökçe, Goncagül ile karşılaştığında büyük bir şaşkınlık yaşar. Obaya döndüğünde Gökçe’nin kaçırıldığını öğrenen Tuğtekin, adeta yıkılmıştır. Hayme ve Ertuğrul, Tuğtekin’i teskin ederek fevri davranmamasını tavsiye ederler. Ertuğrul Gökçe’nin kaçırılışının arkasında obadan biri olduğunu söyler. Lakin hainin kim olduğuna dair kimsenin bir fikri yoktur. Tuğtekin, bir anda kendine gelerek, hainin Boğaç olduğunu söyler. Sonrasında yaşanan durum Tuğtekin’i haklı çıkarmıştır. Gökçe, elindeki bağlardan kurtularak Goncagül’ü öldürmüştür. Diğer yandan saadettin Köpek’in yeni planı Tuğtekin’i tuzağa düşürmektir. Bunun için de yine Boğaç’ı kullanır. Yiğit ise Ertuğrul’a mektup yazarak, kendisine biat etmesini istemektedir.

Diriliş Ertuğrul'da; Yiğit’in mektubuyla onun yanına giden Ertuğrul’u neler beklemektedir? Ertuğrul, Yiğit’i kurtarabilecek midir? Tuğtekin ve Noyan karşılaşmasındaki sürpriz nedir? Noyan, bu kez Tuğtekin’in elinden kurtulabilecek midir? Obaya gelen Ertuğrul, Sungur Tekin’le niçin tartışacaktır? Ertuğrul’un, Boğaç ve Noyan’ı bulmak için planı nedir? Saadettin Köpek hangi hamleleri yapacaktır? Bütün bu soruların cevabı Diriliş Ertuğrul 58. son bölümde yanıt buldu.

Haberin Devamı

Bu mücadelede casuslar, hainler ve şövalyeler;

Bu yolculukta entrika, tehlike ve ölüm;

Haberin Devamı

Bu hikayede yoldaşlık, fedakarlık, cesaret ve yiğitlik;

Bu destanda büyüleyici bir aşk var.

Diriliş Ertuğrul dizisinde geçen bir dörtlüğü sizler için paylaştık. Bu dörtlükte dizinin içerisinde geçen olayları ve kişileri temel olarak ifade edilmiştir. Diriliş yani tam adı ile Diriliş Ertuğrul Gazi dizisinin başrolünde Ertuğrul Bey karakterine hayat veren Engin Altan Düzyatan bulunmaktadır. Diriliş Ertuğrul Gazi dizisi Ertuğrul Bey ile Halime Hatun karakterine hayat veren Esra Bilgiç arasındaki destansı bir aşkı canlandırmaktadırlar. Dizide Engin Altan Düzyatan ve Esra Bilgiç gibi değerli oyuncuların yanında Serdar Gökhan, Hülya Darcan, Kaan Taşaner ve Didem Balçın gibi değerli oyuncular da rol almaktadır. Oyuncu kadrosunun oldukça geniş olduğu Diriliş Ertuğrul Gazi dizisinde Osmanlı İmparatorluğu'nun daha henüz bir beylik bile olmadan önceki dönemlerinde yaşanan olayları konu edinilmiştir. Bu dönem ile ilgili her şeyin dizi de ele alındığı oldukça özel sahneler bulunmaktadır.

Çarşamba günlerinin vazgeçilmezleri arasına girmeyi başaran Diriliş Ertuğrul Gazi dizisinde olmuş olan olayları sizler için yazımızda özetlemiş bulunmaktayız. Tabi ki izlendiği zaman olduğu kadar heyecan veremez ama dizide başladığı günden bu güne olmuş olayları yazımızın devamından öğrenebilirsiniz.

Tarihimizde oldukça önemli bir yere sahip olan Ertuğrul Gazi’nin hayatı kısaca;

1299 yılında, Bilecik Söğüt'te Oğuzların Kayı boyuna mensup Osman Bey'in kurduğu beylik, zaman içinde yaptığı birçok fetih ile gelişip büyüyerek 3 kıtayı eline alan bir imparatorluk haline gelmiştir. Osmanlı İmparatorluğu’nun kökleri şüphesiz 1299'dan önceki zamanlara dayanıyor. Osmanlı'nın kuruluşunda, Kurucu Osman Bey'in babası Ertuğrul Gazi'nin büyük etkisi ve rolü olduğu bilinmektedir ve günümüzdeki birçok tarihçi tarafından da kabul edilmektedir. Bir söyleyişe göre; Kayıhanlıların reisi olan Gündüzalp diğer bir adı ile Süleymanşah, Halep’te Caber Kalesi’nin kuzey batısında Fırat Nehri'ni geçerken boğularak vefat etmiştir.

Süleyman Şah’ın ölümünden sonra Süleyman Şah’ın kurmuş olduğu beylik içinde ayrılıklar baş göstermiş ve Ertuğrul Gazi’nin bazı kardeşleri Orta Asya’ya ve Horasan Bölgesi'ne göç etmiştir. Ertuğrul Bey önderliğinde bir grup ise Anadolu’da kalmıştır. Anadolu’da kalan Ertuğrul Bey ve grubu, Selçuklu saflarında, Moğollara karşı savaşmıştır. Bu savaşı kazanıp, karşılığında ödüllendirilerek Ankara’nın batısında bulunan Karacadağ’ı kışlak ve yaylak olarak kullanılması için verilmiştir.

Türk tarihinin böyle olaylara sahip olup ancak günümüzde pek anlatılmamış olan dönemlerini ele alan Diriliş Ertuğrul Gazi dizisi oldukça yoğun ilgi görmektedir. Dizide, soy ağacının devamı olarak Kitab-ı Cihannüma olarak kabul edilen Ertuğrul Gazi'nin, babasının ölümünden sonra kardeşi Dündar Bey ile birlikte 400 çadırlık büyük bir toplulukla Pasin Ovası üzerinden batıya doğru ilerlediği bilinmektedir. Batıya ilerleyişinde Söğüt ve Domaniç yöresine topluluğu ile birlikte yerleşen Ertuğrul Gazi ardında oğlunu yani Osmanlı Beyliği'nin kurucusu olan Osman Gazi'yi bırakarak vefat etmiştir. Dizide anlatılan kısım Ertuğrul Gazi ve kardeşi Dündar Bey’in topluluklarını tehditlerden korumak ve topluluklarının devamını sağlamak için yapmış olduğu fedakarlıklar anlatılmaktadır. Dizide içleri ısıtan efsanevi bir aşk hikayesi de bulunmaktadır. Yazımızın başında bahsetmiş olduğumuz ve Esra Bilgiç’in hayat verdiği Halime Sultan ile Ertuğrul Bey arasında geçen bu aşk hikayesi aşıkların başını döndürür cinsten.

Dizinin yayınlanmış olan son bölümünden sonra Halime Hatun ve Ertuğrul Bey kavuşacak mı, Gündoğdu Bey’e ne olacak gibi birçok soru sorulmaktadır. Diziyi takip edenlerin hiç kaçırmadığı gibi bu şekilde merak ettikleri soruların cevabını da bir şekilde öğrenmek istemektedirler. Dizide neler olacağını öğrenebilmek için bir sonraki bölümü heyecanla bekleyen Diriliş Ertuğrul Gazi izleyicileri için bu yazımızda sizler için tarihimiz ile bağlantılı olarak Diriliş Ertuğrul Gazi dizisini anlatmış bulunmaktayız. Her Çarşamba günü merakla beklenen ve reyting rekorları kıran Diriliş Ertuğrul Gazi dizisinin resmi sayfası üzerinden dizinin daha kapsamlı hikayesini ve dizideki bütün karakterleri dizi kadrosu ile birlikte görebilirsiniz. Sizler için dizinin önemli karakterlerini aşağıdaki gibi yazmış bulunmaktayız.

Güçlü kadrosuyla dikkat çeken dizinin oyuncu kadrosu; Esra Bilgiç (Halime Hatun), Kaan Taşaner (Gündoğdu), Hülya Darcan (Hayme Ana), Osman Soykut (İbn-i Arabi), Didem Balçın (Selcan Hatun), Cengiz Coşkun (Turgut Alp), Nurettin Sönmez (Bamsı Beyrek), Cavit Çetin Güner (Doğan Bey), Burcu Kıratlı (Gökçe), Mehmet Çelik (Deli Demir), Uğur Güneş (Tuğtekin), Barış Bağcı (Noyan), Hüseyin Özay (Korkut Bey), Evrim Solmaz (Aytolun), Muharrem Özcan (Tangut), Ayberk Pekcan (Artuk Bey) yer alıyor.