Cadde Diriliş Ertuğrul yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı?-İzle

Diriliş Ertuğrul yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı?-İzle

08.04.2015 - 23:58 | Son Güncellenme:

TRT'nin heyecanla takip edilen dizisi Diriliş Ertuğrul yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? Oldukça heyecanlı geçen son bölümden sonra yeni bölüm fragmanında neler yaşanıyor? Diriliş Ertuğrul yeni bölüm fragmanı hakkında tüm detaylar haberimizde...

Diriliş Ertuğrul yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı-İzle

TRT'nin heyecanla takip edilen dizisi Diriliş Ertuğrul yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? Oldukça heyecanlı geçen son bölümden sonra yeni bölüm fragmanında neler yaşanıyor? Diriliş Ertuğrul yeni bölüm fragmanı hakkında tüm detaylar haberimizde...

Haberin Devamı

DİRİLİŞ ERTUĞRUL YENİ BÖLÜM FRAGMANI İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

16.Bölüm Özet

Ertuğrul Alamut YolundaErtuğrul, Halime’yi obaya getirmiştir. Artık Halep Emiri El Aziz, Halime’nin ve Ertuğrul’un büyük aşkını görmüştür. Ama daha önemlisi, Halep Emirliğinin Tapınakçıların nasıl oyuncağı haline geldiğinin artık farkındadır.Ertuğrul, İslam dünyasında dönen büyük bir fitneyi açığa çıkarıp, obasını kuşatan ordunun geri çekilmesini sağlamış, sevdiği kızı da babasının otağına getirmiştir. Ancak Ertuğrul’u bekleyen sorunlar daha yeni başlayacaktır. Ertuğrul, Alpleriyle Turgut’u almak için Antakya Haçlı Kontluğu sınırları içinde bulanan Tapınakçı kalesine doğru yola çıkma kararı alır. Gidecekleri günün gecesinde Halime ile olan aşkı iyice ayyuka çıkmıştır. Süleyman Şah ise oğlunu; bir vakitler isyan ettiği için öldürmek zorunda olduğu eski bir dostunun evlat edindiği kızı Gökçe ile evlendirmek istemektedir. Bununla da kalmamış, bu isteğini Ertuğrul’a vasiyet etmiştir. Ertuğrul büyük bir aşk çıkmazının içindedir. Tapınakçılar, Halep’te kurdukları fitne teşkilatlarının Ertuğrul tarafından çökertilmesinin ardından, intikam planlarını birer birer uygulamaya koyulurlar. Planların en büyüğü çeşitli ilaçlar ve uyuşturucularla beynini yıkadıkları Ertuğrul’un Alpı Turgut’tur…Selcan ve Kurdoğlu da, Ertuğrul’un büyük başarılarının ardından beylik yolunun açıldığının farkındadırlar. Kurdoğlu bir taraftan Tapınakçıların planlarına hizmet ederken bir yandan da Gündoğdu’yu hem babasına hem de Ertuğrul’a karşı dolduruşa getirmektedir. Selcan’da obaya Ertuğrul’un Halime’yi tekrar getirmesiyle kardeşinin şansının iyice azaldığını anlamıştır. Ertuğrul’un Halime ile evlenmesini ve beylik makamına oturmasının engellemek için Kurdoğlu ile entrikalarına devam edeceklerdir.

Haberin Devamı

Diriliş Ertuğrul izleyicilerine müjde

TRT'nin beğenilen dizi 'Diriliş Ertuğrul'un yapımcısı Mehmet Bozdağ, 'Diziyi Orhan Gazi'ye kadar götürebiliriz' diye konuştu.

Osmanlı'nın kurulma sürecini anlatan Diriliş Ertuğrul, bu sezona damgasını vuran yapımlardan. Başrollerinde Engin Altan Düzyatan, Kaan Taşaner, Didem Balçın ve Serdar Gökhan'ın oynadığı dizi, yayınlandığı akşam reyting listesinin zirvesinde yer alıyor. Dizinin yapımcısı ve aynı zamanda senaristi de olan Mehmet Bozdağ Diriliş Ertuğrul hakkında merak edilenleri Türkiye gazetesinden Büşra Kamış'a anlattı.

Haberin Devamı

13. Yüzyıl… Dünya yeni kudretini arıyordu. Ve Anadolu, emperyallerin kavgaya tutuştuğu bir diyardı. 1071’de Türklerin girdiği bu topraklara şimdi, Haçlılar ve Moğollar da ortak olmak istiyordu. Akdeniz, Karadeniz, Balkanlar, Kafkasya ve Mezopotamya yeni sahibini arıyordu. İşte bu yangın yerinde, bizim hikayemizin kahramanı Ertuğrul da, 400 çadırlık obasına bir yurt arıyordu. Yıllardır yersiz ve yurtsuz kalan Kayılar, Ertuğrul’dan acılarına, çilelerine ve yolculuklarına son verecek bir yurt istiyordu. Ertuğrul, göğü çadır, yeri yatak eyleyerek zor bir mücadeleye talip oldu. Tapınak Şövalyeleri ve vahşi Moğollar onun en büyük düşmanlarıydı.

Ertuğrul, ümitlerin tükendiği bir çağda nice zorluğa göğüs gererek, azmi ve sabrı sayesinde düşmanlarını yendi ve Kayı boyuna bir yurt verdi. Bu yurtta üç kıtada altı asır hüküm sürecek olan dünyanın en ihtişamlı devleti Osmanlı İmparatorluğu kuruldu. Bu muhteşem devletin sırrı da kahramanımız Ertuğrul’un hikayesinde gizliydi. Ertuğrul’un, İbn-i Arabi’den aldığı bu sır, onu adım adım hayallerine taşıdı. Ertuğrul, hayallerine giderken aslında dünyaya yeni bir medeniyet armağan etti. Temellerini attığı devlet, dünyanın kaderini değiştirdi. Biz de dünyanın kaderini değiştiren adamın destansı hikayesine, boyun eğmeyen karakterine, büyüleyici aşkına ve tüm insanlığa yetecek adalet duygusuna şahitlik edeceğiz. “Bu mücadelede casuslar, hainler ve şövalyeler; Bu yolculukta entrika, tehlike ve ölüm; Bu hikayede yoldaşlık, fedakarlık, cesaret ve yiğitlik; Bu destanda büyüleyici bir aşk var.

Haberin Devamı

Oyuncular

Engin Altan Düzyatan, Esra Bilgiç, Kaan Taşaner, Didem Balçın, Hülya Darcan, Hakan Vanlı, Serdar Deniz, Turgut Tunçalp, Mehmet Çevik, Cavit Çetin Güner, Osman Soykut, Hande Subaşı, Cengiz Coşkun, Nurettin Sönmez, Tolga Sala, Hamit Demir, Fahri Öztezcan, Sedat Savtak, Gökhan Atalay, Cengiz Coşkun, Can Kahraman, Mehmet Emin İnci, Gökhan Karacık, Arda Anarat, Burak Temiz, Serdar Gökhan, Levent Öktem

Haberin Devamı

Yönetmen

Burak Cem Arlıel

Yapımcı

Tekden Film / Mehmet Bozdağ

Program Ekibi

Proje-Senaryo: Mehmet Bozdağ Genel Yönetmen: Metin Günay