Siyaset ‘Diriliş hareketi yeniden başladı’

‘Diriliş hareketi yeniden başladı’

25.03.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin Samsun il kongresinde yaptığı konuşmada “Artık metal yorgunluğu yok, Afrin’le beraber şimdi diriliş hareketi yeniden başladı” dedi.

‘Diriliş hareketi yeniden başladı’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Samsun il kongresinde yaptığı konuşmada “Cudi’ye, Gabar’a, Tendürek’e, Bestler Dereler’e girdik. Onlar kaçtı, biz kovaladık. Suriye’ye kaçtılar; önce Fırat bölgesi daha sonra Afrin’e kaçtılar, biz kovaladık” dedi.

Haberin Devamı

‘Diriliş hareketi yeniden başladı’

Erdoğan, Samsun kongresinin ardından Çarşamba Havalimanı’ndan uçakla Ordu’ya gitmek üzere hareket etti ancak olumsuz hava koşulları nedeniyle Ordu-Giresun Havalimanı’na inilemedi. Bunun üzerine uçak Samsun Çarşamba Havalimanı’na inmek üzere döndü. Erdoğan, Ordu’ya karayoluyla hareket etti. Erdoğan dün Samsun 6. Olağan İl Kongresi’nin yapılacağı Yaşar Doğu Spor Salonu önünde kendisini yağmur altında bekleyen vatandaşlara hitap etti. Erdoğan, alanda bekleyenlere ve Yaşar Doğu Spor Salonu’nda düzenlenen AK Parti Samsun 6. Olağan İl Kongresi’ndeki konuşmasında şunları kaydetti:

METAL YORGUNLUĞU YOK: Tek vatan, 780 bin kilometrekare ile tek vatan. Vatanımızı bölemeyecekler, böldürtmedik, böldürtmeyeceğiz. İnlerine kadar kovalayacağız dedik. Gabar’da, Cudi’de, Tendürek’te, Bestler Dereler’de kovaladık, kovalamaya devam ediyoruz. Suriye’ye kaçtılar yine kovaladık, Fırat Kalkanı Harekatı ile kovaladık. Afrin’de kovaladık. Artık metal yorgunluğu yok, Afrin’le beraber şimdi diriliş hareketi yeniden başladı. Bizim Türkiye Cumhuriyeti devletinden başka devletimiz yok.

Haberin Devamı

KURUCU ŞEHİR: Samsun, 16 Nisan halk oylamasında yüzde 64’lük ‘evet’ oranıyla sözünü tuttu ve Türkiye ortalamasının çok üzerinde bir seviyeye ulaştı. Samsun, ‘kurucu şehir’ olma vasfıyla milletimizin gönlünde ayrı bir yere sahip. Şimdi önümüzde yeni bir imtihan var o da 2019 seçimleri. Halk oylamasında araladığımız kapıyı inşallah 2019’da sonuna kadar açarak ülkemizi dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri haline getirme kararlılığımızı ortaya koyuyoruz. Şimdi buradan öyle bir ses verin ki Karadeniz’in her iki ucundan da duyulsun. Sadece burada duyulmakla kalmasın, sınırlarımızı aşsın tüm dünyadan duyulsun. Samsun, 2019’da yeni bir heyecanla ülkemizi hak ettiği yere çıkartıyor muyuz? Genel Başkan olduğumda bir ‘metal yorgunluğundan’ bahsetmiştim. Şimdi diriliş hareketini Afrin ile başlattık, devamına var mıyız? Yeniden diriliş. - SAMSUN AA, DHA


ÜNİVERSİTE MÜJDESİ

YURT YAPILACAK: (Bir kız çocuğunu yanına çağırararak) Tayyip Dedesi’ni karşılamak için bu sabah kuaföre gitmiş, saçlarını da böyle güzel yaptırmış. Şimdi de içeri girerken bana ‘Tayyip Dede, sen hiç yorulmuyorsun?’ dedi. Ben de ‘Sizi gördüğüm zaman bana yorulmak olur mu?’ dedim.. Bir kaç yıl içinde 5 bin 550 kişilik yeni yurtları da hizmete açıyoruz. Samsun Stadyumu 35 bin kişilik kapasitesiyle sadece bölgemizin değil ülkemizin de önemli spor tesislerinden biri oldu. Ayrıca Bafra’da 5 bin kişilik ikinci bir stadyumla, şehrimizin her köşesine kazandırdığımız pek çok spor tesisimiz var. Şimdi sizlere bir müjde vermek istiyorum. Samsun’a ikinci bir devlet üniversitesi açıyoruz.

Haberin Devamı

‘Bu ucuz siyaset’

Ak Parti Ordu İl Kongresi’ne de katılan Erdoğan ana muhalefet partisine yüklendi: “2019 seçimlerinin şimdiden birilerinin uykusunu kaçırdığını görüyoruz. Zaman geçtikçe, süre yaklaştıkça 2019’u gölgelemek için şimdiden, kirli senaryoların devreye alındığına şahit oluyoruz. Seçimlere 1 sene olmasına rağmen ana muhalefet partisinin milletvekilleri sandıkta hile yapılacağından bahsediyorlar. Ülkemiz terör örgütlerine karşı tarihinin en çetin mücadelesini verirken bakıyorsunuz ana muhalefet seçimleri boykot etmeyi konuşuyor. Bakıyorsunuz ‘biz seçimleri boykot edelim, hatta hatta Afrin’e niye giriyoruz’ diyorlar. Allah aşkına böyle ucuz siyaset tarzı olur mu?.”

Haberin Devamı

‘Hiç kimse istila hareketi diyemez’

MALAZGİRT ZAFERİ DE KUTLANACAK: İnşallah Malazgirt kutlamalarını, geçen yıl birincisini yaptık, bundan sonra her yıl yapacağız. Çünkü 2071, göremeyeceğim ama bizim torunlarımız 2071’i kutlayacaklar.

BATI İSTİLA ETTİ: Şehirlerin içme suyundan elektriğine ve yollarına kadar tüm altyapısını elden geçiriyor, kullanılabilir hale getiriyoruz. Biz oralara sömürmeye veya zulmetmeye değil kardeşlerimizi terör örgütlerinin pençesinden çekip almaya gidiyoruz. Bugün itibarıyla Afrin’de etkisiz hale getirilen terörist sayısı 3733’e ulaşmıştır. Kimse Türk ordusuna, Türkiye’ye ‘Suriye’de istila hareketi yapıyor’ diyemez. Batı, istila hareketlerinin en güzel örneklerini vermiştir.

Haberin Devamı

HUZURA KAVUŞTURACAĞIZ: Şimdi de burada, Afrin’de operasyonlar bittiği anda, ki dönmeye başladılar, oraya dönecekler ve biz o insanları orada güvence altına alacağız. Bölgede yaşayan kardeşlerimiz Tel Rıfat’tan Münbiç’e, Telabyad’a, Resulayn’a kadar her yerde Türkiye’nin gelip oraları da güvenliğe, huzura, düzene kavuşturmasını isteyen mesajlar gönderiyor. İnşallah onların bu çağrılarını karşılıksız bırakmayacağız. Unutmayın biz inlerine gireceğiz dedik mi? Cudi’ye, Gabar’a, Tendürek’e, Bestler Dereler’e girdik. Onlar kaçtı, biz kovaladık. Suriye’ye kaçtılar; önce Fırat bölgesi daha sonra Afrin’e kaçtılar ama biz kovaladık, kovalıyoruz, kovalamaya da devam edeceğiz ve oradaki kardeşlerimizi huzura kavuşturacağız.

Aylan’lı koreografi

‘Diriliş hareketi yeniden başladı’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kürsüde konuşmasına başlamadan önce tribünlerden kendisi için hazırlanan koreografiyi izledi. Önce Filistinli karikatürist Naci el-Ali’nin ünlü çizgi karakteri “Hanzala”nın, Aylan Kurdi’nin ve Batı Şeria’nın El-Halil kentindeki protestolar sırasında İsrail askerlerince gözleri bağlanarak gözaltına alınan 16 yaşındaki Fevzi Cundi’nin fotoğrafları koreografide yer aldı.