Gündem Diş apsesi ölüme götürdü

Diş apsesi ölüme götürdü

24.12.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Doğuştan kalbi delik olan ve kısa süre önce kalp ameliyatı geçiren Eraslan’ın dişinde oluşan iltihabın kalbi etkilemesinden dolayı yaşamını yitirdiği iddia edildi.

Diş apsesi ölüme götürdü

Kırşehir’de yaşayan 20 yaşındaki Fatma Eraslan, geçen pazar akşamı azı dişinde meydana gelen apseden dolayı rahatsızlanınca ailesiyle birlikte Ahi Evran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi acil servisine gitti.

Doğuştan kalbi delik olan ve kısa süre önce kalbinden ameliyat olan Eraslan’ın, dişindeki iltihabın kısa sürede vücuduna yayıldığı, iltihap nedeniyle kısa sürede kalbinin durduğu ve doktorların tüm müdahalesine rağmen hayatını kaybettiği bildirildi.
‘Antibiyotik değil’
Ahi Evran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Yrd. Doç. Hacı Kaymaz, Fatma Eraslan’ın doğuştan kalp rahatsızlığı nedeniyle Ankara Hacettepe’de tedavi gördüğünü hatırlatarak şöyle konuştu: “Kalp rahatsızlığı nedeniyle zaten uzun süredir tedavi görüyormuş. Son olarak dişinde oluşan iltihap nedeniyle tedavi edilmesi gerekiyordu. Hacettepe Hastenesi’nde yer olmadığı için hastanemizde antibiyotik tedavisine başlanmıştı. Kalp rahatsızlığı nedeniyle akciğer başta olmak üzere vücudunda büyük hasar oluşmuş. Kızımızın ölüm nedeni antibiyotik tedavisinden değil, kalp probleminden.”
Eğitimine ara verdi
Fatma Eraslan’ın geçen yıl kazandığı üniversite sınavı sonucunda okuduğu Konya Selçuk Üniversitesi Peyzaj Mimarlık bölümünde eğitim gördüğü ve kalbinden yaşadığı rahatsızlıktan dolayı 2014-15 yılındaki eğitim öğretim yılının başlarında eğitimine ara vererek kalbinden ameliyat olduğu ifade edildi.
Yaşamını yitiren Eraslan, gerekli işlemlerinin ardından Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, çok sayıda kişinin katılımıyla hafta sonu Sanayi Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından Bağbaşı Mezarlığı’nda defnedildi.