Fenerbahçe "Korktuklarını düşünüyorum"

"Korktuklarını düşünüyorum"

04.12.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe’nin teknik patronu, galibiyet için çok çalıştıklarını ifade etti, Hollandalı, “Deneme anlamında her şeyi yaptık, rakibimizin çıkmasına izin vermedik, korktuklarını düşünüyorum. Hocalarının bir sebebi vardır” dedi.

Korktuklarını düşünüyorum

CELAL UMUT EREN

Haberin Devamı

Fenerbahçe Teknik Direktörü Dick Advocaat, mücadele anlamında takımından çok memnun olduğunu söyledi.

Rakiplerine göre daha fazla enerji harcadıklarını vurgulayan Advocaat, “Çok iyi iki takımın maçıydı. Her iki ekip de her şeyi yaptı. Puan farkını kapatmak için kazanmak zorundaydık. Beşiktaş’ın buna ihtiyacı yoktu. Rakibe kıyasla daha fazla enerji sarf ettik. Gerçek bir derbiydi. Rakibimizin çıkmasına izin vermedik, risk almak istemediler, korktuklarını düşünüyorum. Ama hocalarının bir sebebi vardır, Beşiktaş’a gerçekten saygı duyuyorum. Oyuncularımın mücadelesinden şikayet edemem. Takımımız çok çalıştı. Beşiktaş gibi bir takımla oynarken fazla pozisyon bulamazsınız. 4-5 pozisyon yine vardı. İki iyi takımın maçını izledik” dedi.

Haberin Devamı

Advocaat, “Çok açık bir pozisyon üretemedik. Rakibin savunmasını açamadık. Deneme anlamında her şeyi yaptık, oyuncularım her şeylerini verdiler” diye konuştu.

Takımının her gün daha iyiye gideceğini ifade eden Advocaat, “Son 8 maçta 7 galibiyet, kupayı bir kenara bırakıyorum. Biz yine galibiyet umuyorduk. Ama takımımla gurur duyuyorum. Bizim için en önemli problem, ligin ilk 3 maçı 8 puan geriye düştük. Şimdi Beşiktaş ile 4 puana indirdik. Artık kimlerin F.Bahçe için oynadığını görüyorum, bundan sonra hep iyiye gideriz” yorumunu yaptı.

‘Lens kendi istedi’

Dick Advocaat, Lens konusunda kararlarını son antrenmanda aldıklarını aktardı. Jeremain Lens’in kadroya girmeyi istediğinin altını çizen tecrübeli teknik adam, “Lens ile konuştuk. 3.5 haftadır sakattı. Onunla başlamak ağır olabilirdi. Aslında kadroya almayacaktım ama 15-20 dakika oynayabileceğini söyledi, kadroya girdi” ifadelerini kullandı.

‘Emenike’nin annesi hastaydı’

Emmanuel Emenike’nin durumuyla alakalı Zorya maçını anımsatan Advocaat, daha fazla oynamak isteyen oyuncuların kadroda olduğunu kaydetti. Hollandalı teknik adam, Nijeryalı golcünün annesinin hastalığı nedeniyle takımda olmadığını belirtip, “Emenike olayı basit. Zorya maçı önemliydi ama ben sahada göremedim. Hafta sonu da burada değildi. Oynamak isteyen oyuncularımızı oynattık. Emenike’nin annesi hastaydı, oraya gitti. O tatilde değildi” dedi.

Yazarlar