Diş ve diş eti sağlığını doğal yolla nasıl korursunuz

Sentetik ilaçlar çıkmadan önce insanoğlu şifayı içinden sağlık fışkıran bitkilerde bulmaktaydı. Tabii bugünkü gibi laboratuvar ortamında yıllarca süren testler ve deneyler sonucunda hangi bitkinin neye iyi geldiği tespit edilemezdi. Deneme yanılma yöntemiyle elde edilen bilgiler yüzyıllardır dilden dile dolaşarak gelişip faydalandığımız halini aldı ve bugün “doğallık” arayışımızda da bize yol gösteriyor.

Bu bilgileri kendine rehber edinmiş biri olarak son bir senedir denediğim ve işe yaradığını gördüğüm bir yöntemi sizlerle de paylaşmak istiyorum.

Haberin Devamı

Yediklerimiz ve içtiklerimiz sindirimin başlangıç noktası olan ağzımızda, eğer bakımı iyi yapılmaz ve temizlenmezse bakteri oluşturur. Bunun sonucu olarak diş çürükleri, diş eti hastalıkları da beraberinde gelir. Dişleri fırçalamak, diş temizliğinde tek başına başarılı olamaz. İlaveten ağız gargarası kullanmak, bakterilerin ağzımızda diş ve diş etlerine vereceği zararı ortadan kaldırmak adına destekleyici bir yöntemdir.

Benim yaptığım ağız gargarası hem doğal hem de ucuz olmasının yanı sıra sonuçları açısından da şahsen onayladığım ve tavsiye ettiğim ev yapımı bir üründür.

Bademcik iltihaplanmalarına, boğaz yangılarına ve ağız içi yaralarına da iyi geldiğini söyleyebilirim.

Şimdi gelelim tarifimize:

250-300 ml’lik bir kaba su koyun. İçine birer tutam ada çayı ve aslanpençesi atarak -ağzı kapalı bir şekilde- sabaha kadar bekletin. Sabahleyin suyu süzerek kullanabileceğiniz şekilde şişeleyin. Ben evde bulduğum boş şurup şişelerine koyuyorum. Belirttiğim miktarda su ile iki şurup şişesi doluyor. Günlük kullandığımı dışarıda, diğerini ise buzdolabında tutuyorum. İhtiyaca göre günde bir ya da iki kez kullanabilirsiniz. Kullanım sonrasında;

- Diş eti kaynaklı problemlerinizde (sızlama, ağrı, kanama) azalma veya yok olma,

- Ağzınızdaki iltihap, yara, aft gibi problemlerde azalma veya yok olma,

- Daha temiz ve ferah bir nefese sahip olduğunuzu göreceksiniz.

Ada çayı ve aslanpençesi iltihap ve yaralarda da kullanılan mucizevi bitkilerdir. Aktardan temin edebileceğiniz bu bitkilerle doğal yolla diş ve diş eti sağlığınızı koruyabilirsiniz.

Haberin Devamı

Sevgiyle ve doğal kalın.

Elçin Oltulu Şahin

Web: http://www.dogalivarken.com

Facebook: http://facebook.com/dogalivarken

Instagram: @dogalivarken