Gündem Dışişleri'nden iki ülke için acil uyarı

Dışişleri'nden iki ülke için acil uyarı

17.07.2014 - 21:46 | Son Güncellenme:

Dışişleri Bakanlığı; Irak ve Libya'nın ardından Kenya ve Yemen için de Türk vatandaşlarına uyarıda bulundu.

Dışişlerinden iki ülke için acil uyarı

Dışişleri Bakanlığı, bu akşam Kenya ve Yemen için iki ayrı güvenlik ve seyahat duyurusu yayımladı. Bu duyurular şöyle:

KENYA UYARISI:
Son dönemde Afrika boynuzu bölgesinde artan terör faaliyetlerinin dost Kenya Cumhuriyeti'ni de hedef almakta olduğu üzüntüyle müşahade edilmektedir.
Bu nedenle Kenya'da bulunan veya bu ülkeye seyahat edecek vatandaşlarımızın kişisel güvenliklerine azami dikkati göstermeleri ve müteyakkız olmaları kuvvetle tavsiye edilmektedir.
Bu bağlamda özellikle Somali, Güney Sudan ve Etyopya sınırlarına mücavir bölgeler ile sahil şeridine gidilmemesinde, ülke genelinde zaruri olmayan yolculuklardan imtina edilmesinde yarar görülmektedir.
Vatandaşlarımızın Bakanlığımız ile Nairobi Büyükelçiliğimizce yapılabilecek uyarı ve duyuruları da takip etmeleri tavsiye edilmektedir.
Kenya'da bulunan vatandaşlarımızın olası acil durumlarda Bakanlığımızın 24 saat hizmet veren Konsolosluk Çağrı Merkezi ile (00 90 312 - 292 29 29) irtibata geçmeleri mümkündür.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

YEMEN UYARISI:
Yemen’de son günlerde çatışmaların şiddetlenmesi çerçevesinde, Yemen’de bulunan ve/veya bu ülkeye seyahat eden vatandaşlarımızın şahsi güvenlikleri bakımından gerekli tedbirleri alarak, her koşulda müteyakkız bulunmaları, özellikle çatışma mahallerinden ve her türlü kalabalıktan uzak durmaları önem taşımaktadır.
Vatandaşlarımızın, Bakanlığımız ve Sana Büyükelçiliğimizce yapılabilecek uyarı ve duyuruları takip etmeleri de tavsiye edilmektedir.
Yemen’e seyahat edecek olan veya Yemen’de bulunan vatandaşlarımızın olağan dışı hallerde aşağıda irtibat bilgileri sunulan Sana Büyükelçiliğimizin yanısıra, Bakanlığımızın haftanın yedi günü 24 saat hizmet veren Konsolosluk Çağrı Merkezi’ne başvurmaları mümkündür:

Konsolosluk Çağrı Merkezi
Tel: +90 312 292 29 29

T.C. Sana Büyükelçiliği Konsolosluk Şubesi
Adres: P.O. Box. 18371, Behind Hadda Hotel Sana'a, Yemen
Tel: +967 1 432 890 (6 hat)
E-posta: embassy.sanaa@mfa.gov.tr

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.