Zonguldak Disk Genel Başkanı Beko:

Disk Genel Başkanı Beko:

16.11.2017 - 13:02 | Son Güncellenme:

"Dilerim önümüzdeki süreçte, en yakın dönemde taşeron sistemi kesinlikle ortadan kalkar. Kamuda, belediyelerde ve şirketlerde çalışan bütün taşeron işçisine kadro verilir düşüncesindeyim. Hep beraber bu işi başarabiliriz"

Disk Genel Başkanı Beko:

ZONGULDAK (AA) - DİSK Genel Başkanı Kani Beko, taşeron işçilere kadro verilmesine ilişkin, "Dilerim önümüzdeki süreçte, en yakın dönemde taşeron sistemi kesinlikle ortadan kalkar. Kamuda, belediyelerde ve şirketlerde çalışan bütün taşeron işçisine kadro verilir düşüncesindeyim. Hep beraber bu işi başarabiliriz." dedi.

Haberin Devamı

Çeşitli ziyaretler için kente gelen Beko, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir'i makamında ziyaret etti.

Beko, burada yaptığı konuşmada, ülke insanına layık bir anayasanın mutlaka oluşturulması gerektiğini belirterek, "Bu anayasanın demokratik kitle örgütleriyle sendikaların, siyasi partilerin içinde olduğu komisyonlarla eşitlikçi, özgürlükçü, demokratik, laik, sosyal bir anayasanın ülkemize çok yakışacağı inancındayız. DİSK olarak bunun böyle olmasını talep ediyoruz." diye konuştu.

Genel Maden İşçileri Sendikası'nı da ziyaret eden Beko, başta madenler olmak üzere taşeron sisteminin yasaklanması gerektiğini savundu.

Beko, taşeron şirketlerinin değiştiğini ancak işçilerin değişmediğini ifade ederek, şunları kaydetti:

Haberin Devamı

"Hiçbir taşeron, taşeron işçisinin kıdem tazminatını, ihbar tazminatını ve alacaklarını ödemiyor. Böyle bir şey yok. Taşeron dediğimiz şey, bize göre asalak. Bu madenlerin asıl sahipleri maden işçileridir. Maden işçileri tarafından bunlar çalıştırılmalı. Dolayısıyla taşeron kesinlikle ortadan kaldırılmalı diye düşünüyorum. Artık bir yerden başlamak lazım. Başta madenler olmak üzere inşaatlarda, kara, hava, deniz yollarında, kamuda taşeron kesinlikle olmaması gerekir. Geçmişte olduğu gibi kamuda, kamu işçisi olması gerekir. Taşeronun 15 yılda bu topraklara hiçbir katkı koymadığını, tam da böyle kan emici bir vampir gibi hem işçileri hem ülkemizi sömürdüğünü hep beraber yaşadık. Dolayısıyla biz de bu taşeronun kesinlikle yasaklanmasından yanayız. Dilerim önümüzdeki süreçte, en yakın dönemde taşeron sistemi kesinlikle ortadan kalkar. Kamuda, belediyelerde ve şirketlerde çalışan bütün taşeron işçisine kadro verilir düşüncesindeyim. Hep beraber bu işi başarabiliriz."