Kırklareli Disk Genel Başkanı Çerkezoğlu, Kırklareli'nde

Disk Genel Başkanı Çerkezoğlu, Kırklareli'nde

19.10.2018 - 14:49 | Son Güncellenme:

.

Disk Genel Başkanı Çerkezoğlu, Kırklarelinde

KIRKLARELİ (AA) - DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, Trakya gezisi kapsamında Kırklareli'ne geldi.

Haberin Devamı

Çerkezoğlu, Şevket Dingiloğlu Parkı'nda sendika üyeleriyle biraraya gelerek basın açıklaması yaptı.

Krizi fırsata çevirmeye çalışanlara karşı toplu işten çıkartmaların yasaklanması gerektiğini vurgulayan Çerkezoğlu, konuyla ilgili Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde biran önce yasal düzenleme yapılmasını istediklerini belirtti.

İşsizlik sigortasındaki paranın kriz döneminde işçileri ve işsizleri koruyacak nitelikte değerlendirmesi gerektiğini aktaran Çerkezoğlu, işsizlik sigortası fonundan yararlandırılması koşullarının da esnetilmesini ve sürenin miktarının arttırılmasını istediklerini ifade etti.

Türkiye'nin adım adım çok tehlikeli bir ekonomik krize sürüklendiğini savunan Çerkezoğlu, şöyle konuştu:

Haberin Devamı

''Kriz var ücretler düşecek, kriz var işsizlik artacak, kriz var her şeye zam gelecek söylemi hayır bu doğru bir yaklaşım değil. Kriz dönemlerinde emeği koruyan sosyal politikalar, daha toplumcu bölüşümcü politikalar geliştirmek ve hayata geçirmek mümkündür. Asgari ücret başta olmak üzere bütün ücretler derhal revize edilmeli, asgari ücret komisyonu derhal toplanmalı, 2018'in son 3 ayı için yeni bir asgari ücret belirlenmeli ve 2019 asgari ücretini de bunun üzerinden konuşmalıyız. Emekli ücretlerinden, asgari ücretlere, kamu çalışanlarının ücretlerine kadar enflasyon karşısındaki kayıplar derhal giderilmelidir.''