Gündem Dişli: Akar’a kelepçe takılmasını önledim

Dişli: Akar’a kelepçe takılmasını önledim

13.08.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Komutana müdahaleye engel olmaya çalıştığını öne süren Dişli, Akar’a söylediklerinin iki kişi tarafından kendisine dikte ettirildiğini savundu

Dişli: Akar’a kelepçe takılmasını önledim

15 Temmuz darbe girişimi davası sanıklarından eski general Mehmet Dişli, Genelkurmay’dan aynı helikopterle Akıncı Üssü’ne gittiği Genelkurmay Başbakanı Orgeneral Hulusi Akar’a müdahale etmek için odaya girenlere, engel olmaya çalıştığını öne sürdü.
Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nce görülen davada savunmasına devam edilen Dişli Genelkurmay karargâhına Genelkurmay Başdanışmanı Orhan Yıkılkan tarafından çağrıldığını, özel kalemin odasında beklerken, çelik yelekli iki sivil giyimli kişinin ensesine uzun namlulu bir silah dayandığını iddia etti. Dişli, “Önüme iki üç kart ve bir kalem koyup, ‘komutana bunları arz edeceksiniz’ diye bana birtakım şeyleri dikta ettiler. Silahlı kuvvetler duruma el koydu, Yurtta Sulh Konseyi kuruldu... komutan da bizimle olsun falan... Bunların söylediğini not ettim” dedi.
Akar’ın odasına yalnız girdiğini belirten Dişli, şokun etkisiyle kendisine yazdırılanları okuduğunu belirtti. O sırada dışarından silah sesleri geldiğini beliten Dişli, “Odadan dışarı çıktım silahlı adamları gördüm. İçeri gidim, ‘destek kıtaları ama komandolar var’ dediğim anda kapı açıldı, içeriye girdiler, etkisiz hale getirmek için” diye konuştu.
İçeri giren 3 kişinin masasında oturan Akar’ı etkisiz hale getirmeye çalıştığını anlatan Dişli, “O sırada komutanın eli arkasındaydı. Kelepçeleme girişimi oldu. Hatta bir eline de kelepçe taktılar zannediyorum, tek bileğine. Ben o onda bir refleks olarak, ‘durun ne yapıyorsunuz’ dedim. Elimdeki kartları göstererek, ‘daha bitmedi anlattıklarım’ diye bağırdım” dedi. Akar’ın kolundaki kelepçenin de çıkarılmasını sağladığını savundu.