Teknoloji Disney Artık Twitter’ı İstemiyor

Disney Artık Twitter’ı İstemiyor

19.10.2016 - 17:35 | Son Güncellenme:

Disney artık Twitter ile ilgilenmediğini açıkladı

Disney Artık Twitter’ı İstemiyor

Twitter’ın satış hikayesi dizi senaryosuna döndü, uzadıkça uzuyor. Son gelişmelere göre de Disney artık geri çekiliyor yani Twitter’ı satın almak istemediğini açıkça belirtti. Peki Disney neden böyle bir karar aldı?

Haberin Devamı

Twitter’ın talipliler listesi bir hayli kabarıktı: Verizon, Google, Microsoft ve Disney. Twitter’ın son dönemdeki negatif algısı ve gittikçe düşen marka değeri sebebiyle Disney çekildiğini açıkladı. Bu negatif algı da Twitter’da oluşan taciz problemlerinden kaynaklanıyor. Twitter maalesef kendi portalında yaşanan tacizlere engel olamadığı için firmanın amacı da gitgide kirleniyor.

Disney aslında bu satın alma konusunda çok ciddi olduğunun sinyallerini vermişti. İki ayrı banka ile anlaşıp Twitter firmasının detaylı incelemelerini yaptırmıştı. Disney Twitter’ı satın alırsa Twitter’ın bu kötü imajının onlara da bulaşacağını düşünmüş olabilir. Disney’in pozitif ve aile dostu imajını bozmak çok ciddi bir krize yol açardı.

Haberin Devamı

Twitter uzun zaman önce bu taciz durumlarını önleyecek bir çalışma yaptığını açıklamıştı ama daha sonrasında bu konuyla ilgili somut bir gelişme olmadı. Bu bile Twitter’ın hanesi için bir eksi demek. Twitter’ın satışı ancak ve ancak imajını olumlu yönde düzeltirse olabilir çünkü istekli firmalar birer birer geri çekiliyor.