Ekonomi Disney, Fox’u alıyor

Disney, Fox’u alıyor

14.12.2017 - 01:30 | Son Güncellenme:

İngiliz Financial Times gazetesi, Walt Disney’in 21th Century Fox’un eğlence alanındaki varlıklarını 60 milyar dolara satın aldığını duyurdu. Gazete, manşetten verdiği haberinde bu gelişmenin Hollywood ve hızla dijitalleşen medya endüstrisini yeniden yapılandıracağını vurguladı.

Disney, Fox’u alıyor

Haberde verilen bilgilere göre satış anlaşması, 20th Century Fox film stüdyosu ve İngiltere, Avrupa, Asya’daki Sky ve Star uydu yayınlarını da kapsıyor. FX ve National Geographic kablo kanalları, ABD’deki 22 bölgesel spor kanalı ve Fox grubunun dijital yayın platformu Hulu’daki hisselerinin de anlaşmayla Disney’e geçeceği aktarılıyor. Fox News ve Fox Sports’un Rupert Murdoch’un kontrolünde kalmaya devam edeceği belirtiliyor. Disney hisselerinin salı günü New York’ta yüzde 0.5 değer kazanmasıyla şirketin değeri 162 milyar dolara ulaşmıştı. 21th Century Fox’un değeri ise 62.6 milyar dolara yükseldi.

Herkesi şaşırttı

Yaklaşık son 50 yıldır medya imparatorluğunu sürekli büyüten Murdoch’un, Fox’un önemli bir bölümünü satma kararı alması bu alanda pek çok insanı şaşırtmış durumda.

Haberin Devamı