Kültür Sanat Divan Alafranga albümü

Divan Alafranga albümü

27.01.2015 - 10:37 | Son Güncellenme:

Aşkınızı türk sazlarının eşlik ettiği Fransız ezgileriyle fısıldayın. Ruh ikizinizin kalbini fethedecek büyülü melodiler Divan Alafranga’da…

Divan Alafranga albümü


Sevgililer Günü tüm heyecanıyla yaklaşıyor. 14 Şubat’a sayılı günler kala, çiftlerin birbirleri için hummalı hediye arayışları başladı. Hayatı anlamlı kılan bu özel günde, duygularını müziğin evrensel diliyle ifade etmek isteyenler için Divan Alafranga albümü özel bir alternatif. Fransız klasik Batı müziği eserlerini Türk sazları ile yorumlayan Divan Alafranga, kulakların pasını silecek keyifli ve sıradışı bir çalışma. Koleksiyonerlerin başyapıtları arasında olmaya aday olan albüm, klasik müziğe aşina olmayanlar için bile çok samimi ve ilgi çekici bir sürpriz. D&R ve müzik marketlerin raflarında bulabileceğiniz Divan Alafranga albümüne online siparişle de kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

Divan Alafranga romantik yemeğinizin şaşırtıcı sürprizi olacak

Sevgililer Günü’nde baş başa yenilecek romantik yemeklere eşlik edecek müziğe karar veremeyenler Divan Alafranga’nın büyülü melodileriyle şaşırtıcı bir sürpriz yapabilir. Çok sesli Batı müziği eserlerinin Doğu kültürüyle harmanlanıp Türk sazları ile yorumlandığı albümde en sevilen parçayı seçmek zor. Albüm; Jean Baptiste’in “Marche pour la ceremonie des turcs” eseriyle başlıyor. Ardından, Je Te Veux, Habanera, Je Crois Entendre Encore, Pavane, Elegie, Bolero, Gnossienne No:1, Carmen Ouverture ve Ganop Infernal ile devam ediyor. Bu klasiklere klasik kemençe, ud, kanun, ney, duduk, davul gibi enstrümanlar farklı bir lezzet katıyor.