Gündem Diyanet’in anaokulu eğitim başlıyor

Diyanet’in anaokulu eğitim başlıyor

14.08.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın bu yıl ilk kez eğitim verilecek anaokulunda kayıtlar başladı.

Diyanet’in anaokulu  eğitim başlıyor

Diyanet İşleri Başkanlığı Özel Reyyan Anaokulu’nda çocuklara Kur’an-ı Kerim, İngilizce ve değerler eğitimi verilecek.Başkanlığın bu yıl uygulamaya koyduğu ve 3-11 yaşlarındaki çocukları kabul ettiği “yaz okulu”nda eğitim sona ererken, Diyanet İşleri Başkanlığı Özel Reyyan Anaokulu için kayıtlar alınıyor.

Haberin Devamı

Edinilen bilgiye göre, Başkanlık ve Türkiye Diyanet Vakfı’nın (TDV) projesiyle bu yıl ilk kez eğitime başlayacak anaokuluna, 3-6 yaşlarındaki çocuklar kabul edilecek. Eskişehir yolundaki Diyanet İşleri Başkanlığı yerleşkesindeki anaokuluna, 9 Eylül’e kadar kayıt yaptırılabilecek. Çocuklara Kur’an-ı Kerim, İngilizce ve değerler eğitiminin verileceği okulda, akıl oyunları, sözcük avı, sessiz sinema ve deprem canlandırma gibi çok sayıda etkinlik de gerçekleştirilecek.

Uzman eğitimciler tarafından 2 aylık gözleme tabi tutulacak öğrenciler, yeteneğine göre bir atölyeye yönlendirilecek. Bu kapsamda anaokulunda, dikkat güçlendirme, mutfak, doğa, masal, nota, düş sokağı, bilim, el sanatları, akıl ve zeka oyunları, İngilizce ve Arapça gibi konularda atölyeler de yer alacak.