Ankara Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Erbaş: “Aile Güçlü Olursa Toplum Da Güçlü Olur”

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Erbaş: “Aile Güçlü Olursa Toplum Da Güçlü Olur”

11.12.2017 - 14:51 | Son Güncellenme:

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, aile yapısının güçlenmesiyle toplumunda güçlü ve ideal bir toplum olacağını söyledi.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Erbaş: “Aile Güçlü Olursa Toplum Da Güçlü Olur”

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Erbaş, ‘Aile ve Dini Rehberlik Büroları Koordinatörleri Çalıştayı ve Aile Okulu Eğitici Eğitimi’ programının açılışına katıldı.
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, ‘Aile ve Dini Rehberlik Büroları Koordinatörleri Çalıştayı ve Aile Okulu Eğitici Eğitimi’ programının açılışına katıldı. Din Hizmetleri Genel Müdürlüğünün Rıfat Börekçi Eğitim Merkezi’nde düzenlediği programın açış konuşmasını yapan Erbaş, aile yapısının güçlenmesiyle toplumunda güçlü ve ideal bir toplum olacağını söyledi.
İnsana bahşedilen nimetlerin en güzidesi, rahmet ve meveddet yurdu bir aile olduğunu ifade eden Erbaş, “Halkımızın büyük teveccühünü kazanan Başkanlığımızın, yaptığı en önemli hizmetlerden biri, sevgi, fedakarlık ve anlayışın hakim olduğu huzurlu bir ailenin inşa edilmesi ve sürdürülmesi adına yapılan çalışmalardır” dedi.
Erbaş, aileye yönelik yürütülen çalışmaların önemine vurgu yaparak, “Bir aileye kattığınız huzur sizin huzurunuz olacaktır. Sorunlarıyla, dertleriyle gelen bir aileye karşı gösterdiğimiz ilgi ve alakamız, nice günahsız yavruların anne baba sevgisinden uzak kalmadan yetişmesine vesile olacaktır” ifadelerini kullandı.

“Aile tükenirse, umutlarımız ve geleceğimiz de tükenir”
Ailenin yaşayacağı sıkıntıların topluma olumsuz yansıyacağına işaret eden Erbaş, şunları kaydetti:
“Aileler tükenirken, umutlarımız, geleceğimiz ve yarınlarımız da tükeniyor. Ailede yaşanan çözümsüzlük ve tükenmişlik hali, kılcal damarlarda dolaşan bir virüs gibi yayılarak bütün bir toplumu etkisi altına alabiliyor. Aile ve Dini Rehberlik Dairemizin illerde organize ettiği ‘aile okulu’ eğitimleri, özel gün ve haftalarda icra edilen panel, forum ve seminerler, sizlerin sahada yaptığı ziyaret ve programlar toplumda aile bilinci farkındalığının oluşmasına, aileyi tahrip eden yaklaşımların ortadan kalkmasına ve ailede huzuru sağlayan değerlerin yaşanmasına önemli katkılar sunmaktadır.”
“Gençlerimize sağlıklı aile kurma açısından rehberlik etmeliyiz”
Aile bilincini geliştirmek ve gençleri aile kurmaya teşvik etmek amaçlı çalışmaların olması gerektiğini vurgulayan Erbaş, “Evlenme kararını veren gençlerimize yönelik, sağlıklı aile kurma açısından rehberlik etmeliyiz. Kurulan ailelerin huzurlu şekilde devam etmesine yönelik hizmetler sunmalıyız. Diğer yandan sorun yaşayan ailelere doğru bir rehberlikle katkı sunmalıyız. Karşılaşılan sorunların çözümü, krizleri yönetme becerisi, vazifemizin en temel niteliklerinden olmakla birlikte, öncelikle ailenin sağlıklı kurulması ve devam etmesi alanında yapacağımız hizmetler büyük önem arz etmektedir. Sorun en son raddesine gelmeden önlem alarak, adeta bir paratoner vazifesi görerek hizmet sunmalıyız” açıklamasında bulundu.

“Yarının mutlu ve huzurlu aileleri sizlerin emeklerinin eseri olacaktır”
Erbaş konuşmasına şöyle devam etti:
“Ülkemizin çeşitli yerlerinde görev yapan ve bu işi dert edinen hocalarımı yürekten kutluyorum. Yarının mutlu ve huzurlu aileleri sizlerin yorgun günlerinizin, uykusuz gecelerinizin ve paha biçilmez emeklerinizin eseri olacaktır. Unutmayalım ki, aile yapımız güçlü olursa toplumumuz güçlü ve ideal bir toplum olur. Geleceğimizin varisleri olan çocuklarımız şiddetten uzak, sağduyunun hakim olduğu huzurlu ailelerde yetiştiklerinde medeniyetimizi yeniden inşa etmek imkanına kavuşmuş olacağız.”
Beş gün sürecek olan programa, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Huriye Martı, Din Hizmetleri Genel Müdürü Doç. Dr. Yaşar Yiğit, Aile ve Dini Rehberlik Daire Başkanı Sedide Akbulut ve çok sayıda Aile ve Dini Rehberlik Koordinatörü katıldı.