Siyaset ‘Diyanet olmasa ülke cami cami bölünür’

‘Diyanet olmasa ülke cami cami bölünür’

04.11.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, son zamanlarda bazı çevrelerin Diyanet İşleri Başkanlığını yıpratma çabalarına girdiğini ifade ederek, “Türkiye’de Diyanet İşleri Başkanlığı olmasın memleket cami cami bölünür. Diyanet bir çatı kuruluş. Hiç kimseye yakın değil hiç kimseden uzak değil. Son günlerde bir soruşturma nedeniyle birtakım şurada burada bir sürü Diyanet’e iftira atılıyor. Deniliyor ki, ‘Ayet okudu, hadis okudu diye birisini Diyanet açığa aldı.’ Bunu diyenler, yalanın alasını söylüyorlar. Ak Parti’nin iktidar olduğu dönemde Sayın Recep Tayyip Erdoğan Bey’in Cumhurbaşkanı olduğu dönemde bu ülkede Müslümanların yaşadığı sorunların nasıl çözüldüğü, özgürlük alanlarının nasıl genişlediği ve dini konularda nasıl bir rahatlama olduğu gün gibi ortadadır” diye konuştu.

‘Diyanet olmasa ülke cami cami bölünür’

İstanbul Fatih Ali Emiri Efendi Kültür Merkezi’nde düzenlenen “Uluslararası 2. Kıraat Sempozyumu”nda konuşan Bozdağ, Kur’an-ı Kerim’i doğru okuma ve anlamanın önemine vurgu yaptı.
Diyanet akademisi
Daha sonra restorasyonu tamamlanan Haseki Abdurrahman Gürses Eğitim Merkezi’nin açılışına Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’la birlikte katılan Bozdağ, 2018 yılı içerisinde Diyanet Akademisi diye yeni bir akademi kurulacağını açıkladı. Bozdağ, “Bu akademi müftü, vaiz, imam hatip, müezzin, kayyım ve Kur’an kursu öğretmenlerinin meslek öncesi eğitimi ve meslek içi eğitimleriyle ilgilenecek. Bu yasa yürürlüğe girdikten sonra bir kişi doğrudan İlahiyat Fakültesini bitirse dahi imam hatip veya dini hizmetlerden herhangi bir göreve atanamayacaktır. Önce bu meslek öncesi eğitimi alacak, ondan sonra mesleğe kabulünü Din İşleri Yüksek Kurulu karar verecek, oradaki sınavları da geçecek ondan sonra o mesleğe başlayacak” diye konuştu

Haberin Devamı