Diyarbakır Diyarbakır'da “Dava Yolunda Dostluk Ve Vefa” Etkinliği

Diyarbakır'da “Dava Yolunda Dostluk Ve Vefa” Etkinliği

15.09.2018 - 22:01 | Son Güncellenme:

.

Diyarbakırda “Dava Yolunda Dostluk Ve Vefa” Etkinliği

DİYARBAKIR (AA) - Milli Birlik Cemiyeti Diyarbakır Şubesi tarafından "Dava Yolunda Dostluk ve Vefa" etkinliği gerçekleştirildi.

Haberin Devamı

Kayapınar Belediyesi Kültür Merkezi'nde düzenlenen program Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Milli Birlik Cemiyeti Genel Başkanı Ömer Önder Haberdar, yaptığı konuşmada çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Cihannüma Dayanışma ve İşbirliği Platformu Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Alaattin Parlak ise, bütün mevkiler ve makamların gelip geçici olduğunu dile getirdi.

Dava denilince akıllarına Mekke'nin, Kudüs'ün, mazlumlar için mücadele edenlerin geldiğini belirten Parlak, "Bu davanın çocukları 15 Temmuz'da olduğu gibi davalarını terk etmediler. Hep beraber bu davaya sahip çıktılar. Biz hesap yaparak yola çıkmadık. Hesap yaparak yola çıkanların 15 Temmuz gecesi, nasıl bir farklı bir darbeyle karşı karşıya kaldıklarını hepimiz gördük. Hiçbir talimat gelmeden, bu ülkenin dinin ve namusun bekçiliğini yapmak adına hepimiz sokaklara çıktık. Hepimiz bu mücadelenin içinde yer almaya çıktık." diye konuştu.

Haberin Devamı

Terör olaylarının bölgeye verdiği sosyal ve ekonomik zararlara değinen Parlak, şunları kaydetti:

"Peygamberler ve sahabeler şehri olan Diyarbakır'da maalesef dinine, peygamberine küskün bir nesil yetiştirdiler. Bunlar hepsi bizim çocuklarımızdı. Ama biz bu nesli kendi elimizle kaybettik. Bir tohum atıldı, bu tohumun kırk yol sonra ne hale geldiğini gördük. Tohum atma sırası bizde. Biz bu tohumu atacağız ve bu tohumu yeşerteceğiz. Yoksa elimizin altından kayan gençliği bir daha yakalamamız mümkün olmayacak. Bir daha yetiştirmemiz mümkün olmayacak. Yoksa içinde bulunduğumuz sıkıntıları konuşacak, davamızın temel taşlarını bir sonraki nesle ulaştıracak bir kuşak bulamayacağız. Zamanımız ve insan potansiyelimiz var. Bu gücümüzü hareket ettirmemiz lazım. 'Bana ne' dersek, davanın bilincinde olmayız."