Gündem Diyarbakır'da resmi üniforma yasaklandı

Diyarbakır'da resmi üniforma yasaklandı

13.10.2014 - 08:46 | Son Güncellenme:

İstihbarat birimlerinin "IŞİD bombalı, PKK silahlı suikast yapacak" raporu Diyarbakır’da güvenlik güçlerini alarma geçirdi. Asker ve polislerin resmi üniforma ile dolaşmaları yasaklandı. Logolu resmi araçlar sokaktan çekildi.

Diyarbakırda resmi üniforma yasaklandı

Yo­ğun so­kak ey­lem­le­ri­nin ya­şan­dı­ğı Di­yar­ba­kı­r’­da sos­yal ha­yat nor­ma­le dö­ner­ken as­ker ve po­lis alar­ma geç­ti. Di­yar­ba­kı­r’­da kır­sal­dan geldiği tes­pit edi­len 30 ki­şi­lik si­lah­lı gru­bun gü­ven­lik güç­le­ri­ne yö­ne­lik sui­kast ha­zır­lı­ğın­da ol­du­ğu öğ­re­nil­di.

İs­tih­ba­rat bi­rim­le­rin geç­ti­ği bil­gi­ye gö­re PKK’­nın si­lah­lı, IŞİD mi­li­tan­la­rı­nın da bom­ba­lı sal­dı­rı ha­zır­lı­ğın­da ol­du­ğu or­ta­ya çık­tı. Te­rör ör­gü­tü PKK’nın tel­siz ko­nuş­ma­la­rın­da so­kak eylemle­ri­nin son­lan­dı­rıl­ma­sı ta­li­ma­tı ver­di­ği tes­pit edil­di. Ör­güt bi­rim­le­ri­ne as­ker ve po­li­se yö­ne­lik suikast yap­ma­sı yö­nün­de ta­li­mat ver­me­si güven­lik güç­le­ri­ni alar­ma ge­çir­di. Özel­lik­le ka­ra­kol­lar­da­ki gü­ven­lik ön­lem­le­ri arttı­rıl­dı. Po­lis ve askerlerin res­mi kı­ya­fet­le so­ka­ğa çık­ma­sı ya­saklan­dı. Res­mi araç­lar dev­ri­ye­den çı­ka­rı­lır­ken bu gö­rev zırh­lı araç­la­ra dev­re­dil­di.

IŞİD BOM­BA­LI SAL­DI­RI HA­ZIR­LI­ĞIN­DA

Haberin Devamı

PKK’­nın sui­kast gi­ri­şi­mi­ne kar­şı te­yak­kuz­da olan em­ni­yet bi­rim­le­ri IŞİD mi­li­tan­la­rı­nın da bom­ba­lı sal­dı­rı ha­zır­lı­ğı­na kar­şı ted­bir al­dı. Şeh­re gi­riş ya­pan ve şe­hir için­de do­la­şan şüp­he­li araç­lar MO­BE­SE ve dev­ri­ye atan zırh­lı araç­lar­la dur­du­ru­la­rak ara­nı­yor. Son ge­len is­tih­ba­rat bil­gi­le­ri­ne gö­re IŞİ­D’­in Di­yar­ba­kır ve di­ger bü­yük­şe­hir­ler­de bom­ba­lı araç­lar­la sal­dı­rı pe­şin­de ol­du­ğu öğ­re­nil­di.

HE­DEF AS­KER-PO­LİS

7 Ey­lü­l’­de baş­la­yan so­kak olay­la­rı­nın 3. gü­nü so­kak olay­la­rı dur­muş­tu. So­kak olay­la­rı­nın dur­ma­sı­nın ar­dın­dan per­şem­be ak­şa­mı 5 ka­ra­kol PKK ta­ra­fın­dan uzun nam­lu­lu si­lah­lar­la ta­ciz edil­miş­ti. Bağ­lar böl­ge­sin­de po­lis­le ça­tış­ma­ya gi­ren iki ki­şi ya­ra­lı ola­rak ele ge­çi­ril­miş­ti. Sil­va­n’­da ka­ra­ko­la sal­dı­rı ha­zır­lı­ğın­da olan 5 ki­şi gö­zal­tına alın­dı. (Bugün)