Gündem Diyarbakır'da şok kaza! Tank şarampole yuvarlandı

Diyarbakır'da şok kaza! Tank şarampole yuvarlandı

30.06.2015 - 12:33 | Son Güncellenme:

Diyarbakır’ın Eğil İlçesi’nde bulunan Dicle Barajı’nda tepede güvenliği sağlayan bir tank, dün manevra yaparken 50 metrelik şarampole yuvarlanıp içme suyu pompa istasyonuna enerji sağlayan nakil hattı direğine çarparak durabildi. Tank sürücüsü askerin ağır yaralandığı kazada, enerji kesintisi nedeniyle Diyarbakır’a 5 saat süreyle içme suyu verilemedi.

Diyarbakırda şok kaza Tank şarampole yuvarlandı

Diyarbakır’ın içme suyunu sağladığı Eğil İlçesi’ndeki Dicle Barajı’nda güvenliği sağlayan askeri üst bölgesindeki bir tank, dün öğleden sonra manevra yaparken yaklaşık 50 metre takla atarak yuvarlandı. Tank, pompa istasyonuna yaklaşık 750 metre uzaklıkta bulunan ve istasyona enerji sağlayan nakil hattı direğine çarparak dururken, tankın içinde bulunan asker ağır yaralandı. Asker, hemen hastaneye kaldırılırken, enerji hattının kopması nedeniyle Diyarbakır kent merkezine yaklaşık 5 saat içme suyu verilemedi.

Haberin Devamı

DİSKİ Genel Müdürü Zülküf Karatekin, yaşanan kazadan sonra pompa istasyonuna gelen enerjinin kesilmesi nedeniyle Diyarbakır’a elektrik veremediklerini ve yaptıkları çalışmalar sonucu acil pompa istasyonuna devreye koyduklarını söyledi. Karatekin, arızanın giderildiğini ancak boşalan su kanallarına yeniden su bastıklarını ve kentte hissedilir bir su kesintisinin yaşanmaması için önlem aldıklarını da söyledi.

DİSKİ Genel Müdürlüğü tarafından dün gece saatlerinde ise yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Dicle Barajı’nda askeri karakola ait askeri tankın tepeden yuvarlanarak, İçme Suyu Ana Pompa İstasyonu’na enerji taşıyan enerji nakil hattına çarpması ve enerji nakil hattı direğinin devrilmesi sonucu pompa istasyonunu besleyen elektrik kesilmiştir. Bu nedenle ana pompa istasyonundan kente su verilememektedir. Kentte su kesintisi yaşanmaması için yedek Pompa İstasyonumuz olan Acil Pompa İstasyonu’ndan kente su verilmesi için tüm imkanlarımız seferber edilmiştir. Çalışmalar akşam saat 20.30 sularında tamamlanarak arıza giderilmiştir. Boşalan su hatlarının dolması yarın öğle saatlerine kadar sürebilmesi durumu vardır."

Yazarlar