Gündem Diyarbakır'da tecavüz iddiasına flaş yanıt!

Diyarbakır'da tecavüz iddiasına flaş yanıt!

09.07.2014 - 13:53 | Son Güncellenme:

Diyarbakır'da yaşları 6 ila 10 arasında değişen 3 çocuğun polisler tarafından cinsel istismara uğradığı iddiası sosyal medyayı ayağa kaldırdı. Diyarbakır Emniyet Müdürü ise açıklama yaparak "Yalan" dedi. İddiayı ortaya atan kişinin araştırıldığı, psikolojik rahatsızlığının bulunduğu belirtildi.

Diyarbakırda tecavüz iddiasına flaş yanıt

PAYLAŞAN KİŞİYİ BELİRLEDİK, PSİKOLOJİK...

Haberin Devamı

Bu iddia sosyal medyayı ayağa kaldırdı. Biri emniyet amiri, 3 polisin 3 çocuğa tecavüz ettiği ve haklarında takipsizlik kararı çıktığı iddiası twitter'da geniş yankı buldu. Diyarbakır Emniyet Müdürü Halis Böğürcü ise bu iddiayı net bir dille yalanladı. Paylaşım yapan kişinin kimliğinin belirlendiğini belirten Böğrcü, bu kişinin psikolojik rahatsızlığını bulunduğunun ortaya çıktığını söyledi.

İDDİA SONRASI SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Diyarbakır’da biri emniyet amiri üç polisin 3, 5 ve 7 yaşındaki çocuklara tecavüz ettiği ve hakkında takipsizlik kararı verildiğine ilişkin sosyal paylaşım sitelerinde iddiaların yayılması üzerine polis geniş çaplı soruşturma başlattı. Bir çok kişinin paylaştığı yazının kim tarafından yayıldığını tespit eden polis, bunu psikolojik rahatsızlığı bulunan ve daha önce de kamu görevlilerine iftira atma suçundan hakkında işlem yapılan M.E. olduğunu belirlendi.

Haberin Devamı

EMNİYETTE O İSİMDE KİMSE YOK

Diyarbakır Emniyet Müdürü Halis Böğürcü, sosyal medyada paylaşılan yazının gerçek dışı olduğunu belirterek, söz konusu isimde kimsenin Diyarbakır Emniyet Müdürlüğünde görev yapmadığını söyledi. Böğürcü, paylaşımların tamamen asılsız olduğunu, paylaşımı yapan kişinin daha önce de bu tür paylaşımlar yaptığını, psikolojik rahatsızlığı bulunan bir kişi olduğunu kaydetti.

DAHA ÖNCE DE GÜNDEME GELMİŞTİ

Diyarbakır Valiliği, daha önce de gündeme gelen polislerin çocuklara tecavüz ettiği iddiaları üzerine, olayla ilgili 24 Nisan 2014 tarihinde kapsamlı bir açıklama yapmıştı. Valilik, iddialar üzerine merkez Yenişehir Polis Merkez Amirliği tarafından iddiada adı geçen personel hakkında yaptığı idari işlemde kovuşturmaya yer olmadığını karar verdiğini belirterek, kamu görevlisinin de iddiada bulunan kişi hakkında iftaraya maruz kaldığı gerekçesiyle dava açtığını belirtti.

HAKKINDA HAPİS CEZALARI VAR

Açıklamada, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yaptığı soruşturma kapsamında kovuşturmaya yer olmadığına karar verdiği belirtildi.

Açıklamada, iddiada bulunan M.E.’nin Asayiş Şube Müdürlüğü ile Eğil İlçe Emniyet Müdürlüğü’nü telefonla arayarak, hakaret içerikli sözler sarfetmesi üzerine hakkında adli işlem başlatıldığı ve Eğil Asliye Ceza Mahkemesi’nde hakaret suçundan 2 ay 15 gün, tehdit suçundan 5 ay, iftira suçundan da 10 ay hapis cezasına çarptırıldığı ve cezasının ertelendiği belirtildi.

Haberin Devamı

BDP'Lİ TAN SORU ÖNERGESİ VERDİ

Konu ile ilgili TBMM Başkanlığı'na soru ve araştırma önergesi veren HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan'a, İçişleri Bakanı Efkan Ala ise henüz yanıt vermedi.

ORTAYA ATILAN İDDİA NEYDİ?

Sosyal medyayı sallayan iddiaya göre, M.N.E. ve eşi arasındaki boşanmanın ardından yaşları 3,5 ve 10 olan üç kız çocuğunun velayeti annede kaldı.

Dicle Haber Ajansı'nın haberine göre, olay çocukların yaşadıklarını babaları M.N.E'ye anlatması sonrası ortaya çıktı. Buna göre, çocuklara dönük cinsel istismar, 2011 yılında kardeşlerden M.E'nin henüz 3,5 yaşındayken kaybolması ile başladı. M.E'nin kaybolması üzerine karakola yapılan kayıp başvurusu sonrasında M.E'nin bulunmasına dönük çalışmalar sırasında Anne A.E ile Yenişehir İlçe Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme ve Kimlik Tespit Şube Müdürlüğü'nde görevli polis memuru O.K'nın başlayan tanışıklığı daha sonra ilişkiye dönüştü. Anne A.E. zaman zaman görüşmek üzere gittiği polis memuru O.K'nin, İç Ofis Polis Lojmanları'ndaki evine kimi zaman çocuklarını da götürdü.

Haberin Devamı

Anne A.E. ilişki kuran polis memuru O.K. bir süre sonra her üç küçük çocuğa da cinsel istismarda bulunmaya başladı. Anne A.E. çocuklarına dönük yaşanan bu cinsel istismara rağmen söz konusu polis ile ilişkisini sürdürmeye devam etti. Bir müddet sonra her üç kardeş, O.K. isimli polisin yine polis olan arkadaşları F.B. ve soyadı bilinmeyen A'nın da istismarına uğradı.

2013'E KADAR DEVAM ETTİ İDDİASI

Aynı iddiaya göre kardeşlere dönük istismar 2011 yılından, çocukların yaşadıklarını babalarına anlattığı Mayıs 2013 tarihine kadar sürdü. Kardeşler cinsel istismarına uğradıkları kaldıkları polislerin zaman zaman şiddetine de maruz kalıp, onlar tarafından uyuşturucu madde kullanmaya alıştırıldı. Çocuklar bir süre sonra durumu babaları M.N.E'ye anlattı. Baba da hemen söz konusu polisler hakkında şikayetçi oldu. Diyarbakır Çocuk Savcısı Kenan Yıldırım tarafından 19 Haziran 2013 tarihinde psikolog eşliğince ifadeleri alınan çocuklar, yaşadıklarını anlattı.

Haberin Devamı

TAKİPSİZLİK KARARI ÇIKTI

Soruşturma hakkında "takipsizlik" kararı verildiği de iddialar arasında. Baba M.N.E, bu durumu karakolu gidip ifade verdiği sırada polislerden sözlü olarak öğrendiğini söyledi.

Z.C.E GÜNLÜĞE YAZDI İDDİASI

Çocuklardan şuan 10 yaşında olan Z.C.E. ise tuttuğu günlükte, yaşadıklarını yazı ve çeşitli resimlerle ifade ediyor. Günlüğünde "Doğum kontrol hapı ve uyuşturucu da bana verdiniz. O. (polis memuru), F.'den (diğer polis memuru) uyuşturucu istedi. Sende (annesine) hem kendin içtin hem bana verdin. Senin dediğini yapacağım hani sen demiştin ya 'Kendine de zarar ver' demiştin. Dediğini yapacağım. Kahrol seni hiç sevemiyorum…" şeklinde birçok ifadeye yer veriyor. Z.C.E. aynı zamanda günlüğünde çizdiği evlerin üzerine Eğil İlçe Karakolu yazdiği belirtildi.