Diyarbakır Diyarbakır'da zabıta denetimlerini sıklaştırdı

Diyarbakır'da zabıta denetimlerini sıklaştırdı

04.03.2015 - 13:34 | Son Güncellenme:

Diyarbakır’da Büyükşehir ve ilçe belediyelerinde görevli zabıtalar, denetimlerini sıklaştırdı.

Diyarbakırda zabıta denetimlerini sıklaştırdı

Diyarbakır’da Büyükşehir ve ilçe belediyelerinde görevli zabıtalar, denetimlerini sıklaştırdı. Zabıta ekipleri, son bir yıl içinde kaçak yapı, trafik ve kaldırım işgali sebebiyle 16 bin 31 denetim yaptı. Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Baran İpekyüz, bahar ayının gelmesiyle beraber kentte kaldırım işgallerine karşı çalışmalarının sıklaşacağını belirtti.
Kaldırım işgali ve diğer çalışmalarını merkez ilçe belediyelerle koordinasyon halinde yürütülen Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı’na bağlı zabıta ekipleri, vatandaşlardan gelen şikayetleri değerlendirerek, Peyas Mahallesi ve Diclekent Bulvarı’nda denetim yaptı. Kaldırım işgalinde bulunan iş yerlerini sözlü ve yazılı olarak uyaran ekipler, uyarıyı dikkate almayanlara cezai işlem uygulanacağını bildirdi. Zabıtanın uyarısını dikkate alan esnaflar, kaldırıma bıraktıklarını malzemeleri kaldırarak iş yerlerine koydu.

Haberin Devamı


"ŞİKAYETLER DOĞRULTUSUNDA DA HAREKET EDİYORUZ"


Kaldırım işgali, trafik ve kaçak yapılar hakkında bilgi veren Zabıta Daire Başkanı Baran İpekyüz, bahar ayının gelmesiyle beraber kentte kaldırım işgallerine karşı çalışmalarının sıklaşacağını söyledi. Kentin ve vatandaşların haklarını korumak için ilçe belediyelerle koordineli bir şekilde çalıştıklarını vurgulayan İpekyüz, "Her ay farklı ilçelerde çalışmalarımız devam ediyor. Koordinasyon toplantımız ayda iki defa yapılıyor. Bu toplantılar sonucu denetimlerimizi hangi yönde yapacağımıza karar veriyoruz" dedi.
Hem belli periyotlarda denetim yaptıklarını hem de gelen şikayetler doğrultusunda hareket ettiklerini kaydeden İpekyüz, vatandaşların herhangi olumsuz bir durumda Alo 153 hattını arayabileceklerini belirtti.