Gündem Diyarbakır'daki sokağa çıkma yasağı yarına kadar uzatıldı.

Diyarbakır'daki sokağa çıkma yasağı yarına kadar uzatıldı.

08.10.2014 - 07:18 | Son Güncellenme:

Diyarbakır'daki sokağa çıkma yasağı 9 Ekim perşembe günü saat 06.00’ya kadar uzatıldı.KOBANİ’YE yönelik IŞİD saldırılarının protesto edildiği Diyarbakır’da sokağa çıkma yasağının ilan edilmesinin ardından Türk Hava Yolları bu kente yaptığı iki seferini iptal etti.

Diyarbakırdaki sokağa çıkma yasağı yarına kadar uzatıldı.

Diyarbakır Valiliği, kent merkezi ve bazı ilçelerde alınan sokağa çıkma yasağını 9 Ekim perşembe günü saat 06.00’ya kadar uzatıldığını belirtirken, birçok ilçenin de yasak kapsamına alındığını açıkladı. Diyarbakır Valiliği’nden yapılan yazılı açıklama şöyle:

Haberin Devamı

"5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 11/C maddesi gereğince ilimiz merkez Bağlar, Kayapınar, Sur, Yenişehir ilçeleri ile dış ilçeler Bismil, Silvan ve Lice ilçelerinde ortaya çıkan şiddet eylemleri nedeniyle bozulan asayiş ve güven ortamının tekrar tesis edilmesi için 07.10.2014 günü saat:22.00’den, 08.10.2014 günü sabah saat 07.00’ye kadar sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti. Yapılan değerlendirme sonucu sokağa çıkma yasağı Çınar, Eğil, Ergani, Dicle, Hani, Hazro, Kocaköy, Kulp İlçeleri de dahil edilerek 09.10.2014 Perşembe günü sabah 06.00’ya kadar uzatılmıştır. Şehrimizin huzuru, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği bakımından sokağa çıkma yasağına uyulması büyük önem arz etmektedir. Güvenlik, sağlık (112 Komuta Kontrol, 112 Acil Sağlık İstasyonları, hastanelerde vardiye değişimleri), itfaiye, su, doğalgaz, elektrik, ulaşım idaresi çalışanları hariç diğer kamu görevlileri idari izinli olacaktır."

Haberin Devamı

THY DİYARBAKIR SEFERİNİ İPTAL ETTİ

KOBANİ’YE yönelik IŞİD saldırılarının protesto edildiği Diyarbakır’da sokağa çıkma yasağının ilan edilmesinin ardından Türk Hava Yolları bu kente yaptığı iki seferini iptal etti. Türk Hava Yolları Basın Müşavirliğinden edinilen bilgiye göre, bölgede ilan edilen sokağa çıkma yasağı nedeniyle saat 00.20’da yapılması planlanan TK-2612 sefer sayılı ve sabah 07.15’de yapılması planlanan TK-2602 sefer sayılı İstanbul-Diyarbakır uçuşlarının karşılıklı olarak iptal edildiği belirtildi.