Gündem Diyarbakır'dan acı haber geldi: 3 şehit

Diyarbakır'dan acı haber geldi: 3 şehit

13.03.2018 - 16:23 | Son Güncellenme:

Dicle ilçesi kuzeyinde gerçekleştirilen operasyonda teröristler tarafından önceden araziye döşenen el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit sayısı 3'e çıktı. Patlama sırasında 2 askerin şehit olduğu, 5 asker yaralandığı olayda Selahattin Eyyubi Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınan ağır yaralı 2 askerden biri daha şehit oldu. 1'i ağır 4 yaralının tedavisi ise sürüyor.

Diyarbakırdan acı haber geldi: 3 şehit

ŞEHİTLERE TÖREN

Haberin Devamı

Bu arada patlamada şehit olan 3 asker için yarın sabah erken saatlerde düzenlenecek uğurlama töreni sonrası cenazeleri toprağa verilmek üzere memleketlerine gönderilecek.

KONYA'YA ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

Diyarbakır'ın kırsal kesiminde, PKK terör örgütü mensuplarına yönelik gerçekleştirilen operasyonda mayına basması sonucu şehit olan 2 askerden Jandarma Kıdemli Astsubay Çavuş Ümmet Ufacık'ın (28), memleketi Konya'nın Akşehir ilçesine ateş düştü.

Akşehir Kaymakamı Mehmet Türk, Belediye Başkanı Salih Akkaya ve askeri yetkililer, manavlık yapan baba Fatih Ufacık'ı, iş yerinden eve çağrıldıktan sonra oğlu Ümmet Ufacık'ın şehit düştüğü haberini verdi. Anne Tülay Ufacık'ın da tarlara çalışması üzerine, komşusu telefonla arayıp, Antalya'dan misafirlerinin geldiğini söyledi, buna inanmayan anne Ufacık'ın kaza olup olmadığını sordu. Henüz anne Ufacık'a oğlunun şehit düştüğü haberinin verilmediği ve eve getirildikten sonra acı haberin verileceği öğrenildi.

Haberin Devamı

Bekar olan şehit Ümmet Ufacık'ın, cenazesinin yarın Akşehir'de defnedilmesi bekleniyor.