Ankara Diyarbakır İl Müftüsü İşliyen:

Diyarbakır İl Müftüsü İşliyen:

14.08.2017 - 18:31 | Son Güncellenme:

"Geçen sene binlerce eve kurban eti dağıttık. Bölge halkı bu yıl da kurban etlerinden istifade edecek"

Diyarbakır İl Müftüsü İşliyen:

DİYARBAKIR (AA) - Diyarbakır Müftüsü Burhan İşliyen, Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) tarafından düzenlenen kurban kesimi kampanyası ile binlerce eve kurban eti dağıtıldığını, kampanyanın bu yıl da düzünleneceğini bildirdi.

Haberin Devamı

TDV'nin kurban organizasyonu bölge toplantısı Diyarbakır Kayapınar Müftülüğünde, Şanlıurfa, Batman, Mardin, Şırnak, Bingöl, Siirt müftüleri ve vakıf görevlilerinin katılımıyla yapıldı.

Diyarbakır Müftüsü İşliyen, toplantıda yaptığı konuşmada, TDV gibi böyle bir vakfa sahip oldukları için Allah'a şükrettiğini ifade ettti.

Geçen yıl bölge olarak çok sıkıntılı günler geçirdiklerini dile getiren İşliyen, şunları kaydetti:

"Terör saldırılarından etkilenen bölge insanımıza kurban etlerini ulaştıracağız. Sur, Silvan, Cizre, Nusaybin, Şırnak, il ve ilçelerin pek çoğunda binlerce insan, muhacir duruma düştü. Evlerini terk ettiler, aylarca iş yerlerini açamadılar. Bir çoğu işsiz kaldı bir ekmeğe muhtaç hale geldiler. Her zaman olduğu gibi imdadımıza vakfımız yetişti. Yara sar kampanyasıyla sadece Diyarbakır'da 10 binlerce koli, battaniye ve yardım çekleri dağıttık. Geçen sene binlerce eve kurban eti dağıttık. Bu yıl da bölge halkı kurban etlerinden istifade edecek."