Gündem Diyarbakır ve Şırnak’ta 2 şehit

Diyarbakır ve Şırnak’ta 2 şehit

25.09.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Diyarbakır’da devam eden terör operasyonlarında çıkan çatışmada Piyade Uzman Çavuş Arda Şen şehit oldu. Şırnak’ta da PKK’lıların ateş açması sonucu bir köy korucusu hayatını kaybetti

Diyarbakır ve  Şırnak’ta 2 şehit

Diyarbakır’ın Lice, Hazro ve Kocaköy ilçeleri üçgeninde devam eden operasyonlarda çıkan çatışmada Piyade Uzman Çavuş Arda Şen şehit oldu, bir asker de yaralandı, bir terörist de etkisiz hale getirildi.

Türk bayrakları asıldı

Lice, Hazro ve Kocaköy ilçelerine bağlı 18 köyde sokağa çıkma yasağı ilanından sonra başlayan operasyonlar devam ediyor. Güvenlik güçleri ile PKK’lılar arasında dün sabah erken saatlerinde Çavundur Bölgesi’nde sıcak temas sağlandı. Çıkan çatışmada açılan ilk ateş sırasında bir asker şehit olurken, bir asker de yaralandı. Yaralı asker, Selahaddin Eyyübi Devlet Hastanesi ek binasında tedaviye alındı.

Kayseri’nin Pınarbaşı İlçesi nüfusuna kayıtlı 31 yaşındaki Piyade Uzman Çavuş Arda Şen’in acı haberi, Pınarbaşı ilçesi Malak Mahallesi’nde oturan babası Hayrettin ile annesi Fatma Şen’e verildi. Babasının evinin kapısına Türk bayrakları asıldı. Mahalle sakinleri de taziye için babasının evine geldi. 4 kardeşi olan şehit Şen’in Kurban Bayramı’nda nişanlandığı belirlendi. Şehit Şen’in cenazesi bugün toprağa verilecek.

Şırnak’ta Cudi Dağı eteklerindeki maden ocakları yakınında dün görev değişimine giden köy korucularına PKK’lılar ateş açtı. Açılan ateşle bir köy korucusu Şehabettin Gök şehit oldu. Korucuların telsizle yardım istemisi ardından güvenlik güçleri olay bölgesine gelerek, ateş açan PKK’lıların etkisiz hale getirilmesi amacıyla hava destekli operasyon başlattı.

Sığınaklar vuruldu

Hakkâri’nin Yüksekova ilçesi Buzul Dağı mevkiine düzenlenen hava harekatlarında teröristlere ait silah mevzileri ile sığınak, barınak ve yaşam alanı olarak kullanılan mağaralar imha edildi.

Genelkurmay Başkanlığı’ndan dün yapılan açıklamada, Buzul Dağı mevkiiine önceki gün 18.47-19.01 ve 22.51-23.07 saatleri arasında, Türk Hava Kuvvetleri’ne ait savaş uçakları tarafından iki hava harekâtı düzenlendiği belirtildi. Açıklamada, bölgede yerleri tespit edilen PKK’ya ait silah mevzileri ile sığınak, barınak ve yaşam alanı olarak kullanılan mağaraların ateş altına alınarak imha edildiği ifade edildi.