Diyarbakır DİYARBAKIRLI KADINLAR KADAYIF USTASI OLUYOR

DİYARBAKIRLI KADINLAR KADAYIF USTASI OLUYOR

10.04.2014 - 11:00 | Son Güncellenme:

.

DİYARBAKIRLI KADINLAR KADAYIF USTASI OLUYOR

Kınalı Eller Kadın Derneği tarafından hayata geçirilen proje ile Diyarbakırlı işsiz kadınlar, kadayıf imalatında iş sahibi oluyor.
Sosyal Destek Programı (SODES) projesi ile kadınların Türkiye’de bir ilke imza atarak kadayıf ustası olduklarını belirten Diyarbakır Kınalı Eller Kadın Derneği Başkanı Müzeyyen Korkutata, Diyarbakır’da kadınlara hamur ve kadayıf yapma eğitimini vererek çalışmayan ev hanımlarını ve gençleri yetiştirip, iş sahibi yaptıklarını söyledi. Korkutata, KOSGEB ve SODES ile işbirliği içerisinde başlatılan girişimcilik eğitimi ile kursiyerlere 8 aylık eğitim verilmesinin ardından kursiyerlere sertifika verildiğini, kursiyerlerin aldıkları sertifika ile şahsi iş yeri açabileceklerini kaydetti. Kursa gelenlere eğitim olanakları sağladıklarını ifade eden Korkutata, “Öğrencilerimize kadayıf eğitimi verdikten sonra devlet tarafından 30 bin liralık hibe veriliyor. Bunun geri ödemesi olmadığı için imkanları kısıtlı olan kişilere cazip geliyor. Projemiz birinci yılında kadayıf ustaları diye anıldı, ikinci projemiz de ‘Bir ustadan bin ustaya’ adlı projedir” dedi.
Kursiyerlerden Gülseren İnan ise ilkokul mezunu olduğu için herhangi bir kurumda çalışamadığını dile getirdi. Kursta hamur dökme ve yoğurmanın ince noktalarını öğrendiklerini vurgulayan İnan, ailesinin kendisini desteklediğini, kursu tamamlanmasının ardından kendine ait bir iş yeri açmayı düşündüğünü anlattı. İnan ayrıca, kurs eğitmeni ve dernek başkanına sundukları imkanlardan dolayı teşekkür etti.